Pogledajte kompletan program Kulturnog centra Zrenjanina za mart:

PROMOCIJA KNjIGE „TI SI TA“ ANE DORNIK

Promocija knjige „Ti si ta“ Ane Dornik biće održana u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 2. marta sa početkom u 19 časova. Knjiga je prepoznata kao priručnik za psihološku podršku ženama obolelih od karcinoma dojke od kojeg je bolovala i sama autorka i koja je u svojoj borbi pronašla motiv da se bori i za druge žene osnovavši udruženje „Žena uz ženu“ koje se bavi edukacijom, prevencijom i podrškom obolelima od karcinoma dojke. Do sada je promocija knjige bila u nekoliko gradova širom Srbije i regiona.

O knjizi autorka navodi sledeće:
„Knjiga ‘Ti si ta’ nastala je iz moje lične borbe sa karcinomom dojke i želela sam da svoje lično iskustvo pretočim u vidu Priručnika za život za kojim sam i ja, često, tragala u toku svoje borbe. Ova knjiga afirmativno opisuje moju unutrašnju borbu, ali i sve okolnosti i prilike koje su nastale iz mog pozitivnog stava, tokom i nakon borbe sa karcinomom dojke. Želja mi je da sve žene koje pročitaju knjigu, preispitaju svoja lična uverenja, prizmu kroz koju gledaju na život i ukažem na to da su samo ljubav, samopoštovanje, samopouzdanje i sreća stvar ličnog izbora…“

POZORIŠNA KOMEDIJA „BOING BOING“

Pozorišna komedija „Boing Boing“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 2. marta u 20 časova. Planetarno poznata, punih dvadeset godina igrana je u pozorištima u Parizu i Londonu, izašla je iz pera Marka Kamoletija doživevši veliku popularnost sa preko 200 adaptacija izvedenih na pozorišnim daskama a snimljena su i četiri igrana filma. Domaću adapataciju je kreirala Branislava Ilić, a u režiji Predraga Stojmenovića u predstavi igraju Radovan Vujović, Viktor Savić, Borka Tomović, Aleksandra Bibić, Nada Macanković, Milena Radulović i Marina Vodeničar.

 

 

O predstavi
Kako se navodi u centru zbivanja je mladić koji slučajno ili namerno ima tri verenice, stjuardese sa različitim poreklima. Nijedna ne zna za ovu drugu, sve dok se njihov red letenja poremeti, a tad nastupaju komične situacije na koje je nemoguće ostati ravnodušan…

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1200 dinara.

 

Informacije o prodaji karata:
023/566712
063/562783

 

Prvi nastup mađarskog pevača Đemant Valentina, u Srbiji, u Zrenjaninu – subota, 4. mart

Poznati pevač zabavne, sentimentalne muzike iz Budimpešte Đemant Valentin, sa plesačkim sastavom Milieu Dance, nastupiće u subotu, 4. marta u 18 časova u Kulturnom centru Zrenjanina. Koncert se organizuje pod nazivom ,, Ljubav živi,, a povodom Osmog marta – Međunarodnog dana žena.
Osim što trenutno priprema drugi album, i ide s nastupa na nastup, mladi pevač se sprema i za sasvim novu produkciju, o čemu kaže sledeće:
,, Izvodim pesme iz svih perioda mog autorskog rada. Sa ovom novom turnejom, publika će imati priliku da čuje i da se podseti na stare, klasične, retrodens i romantične-pop muzičke večeri i žurke, naravno uz pomoć pesama primerenih ovom stilu. U pripremi je i novi album, i nadam se da će publika koja voli ovakvu muziku, ovaj žanr, uživati u njoj. Turneju započinjem u Zrenjaninu, i posle toga slede i ostali gradovi u Srbiji, i Vojvodini, gde uglavnom žive građani mađarske nacionalnosti, ali naravno da su pozvani svi koji vole i žele da se zabave i uživaju u mom izvođenju ovakvih pesama.“

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 600 dinara.
Dodatne informacije o prodaji karata možete potražiti na broj telefona: 060/021-10-60

 

 

 

IZLOŽBA „DEKONSTRUKCIJA“ DANIJELE DIMKOVIĆ

Izložba „Dekonstrukcija“ Danijele Dimković biće otvorena u okviru programa vizuelnih umetnosti zrenjaninskog Kulturnog centra u četvrtak, 9. marta u 19 časova. Publici se predstavlja devet crteža i pet instalacija/skulptura realizovanih u čeličnom limu. Radovi koji se predstavljaju zrenjaninskoj publici do 21. marta su deo projekta koji je, kako navodi autorka, pokrenut sa ciljem sagledavanja pamćenja i sećanja u predstavljanju važnog koncepta na osnovu koga se ustanovljava i počiva konstrukcija prostora, arhitektura sećanja i memorijalizacija Holokausta…
Danijela Dimković je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, zvanje doktora nauka umetnosti i medija stekla je 2018. godine.
Više o izložbi, konceptu i izloženoj celini kao i biografiju autorke možete pogledati na sajtu Kulturnog centra Zrenjanina www.kczr.org

„Cilj ovog projekta je sagledavanje pamćenja i sećanja u predstavljanju važnog koncepta na osnovu koga se ustanovljava i počiva konstrukcija prostora, arhitektura sećanja i memorijalizacija Holokausta. Određeni primeri memorijalnih centara kao vizuelne umetnosti u evokacijama Holokausta ukazuju na promenu ideološke slike pamćenja i pristupu shvatanja evropskog nasleđa posle pada Berlinskog zida. Arhitektonski, memorijalni prostori stvaraju sistem aluzija, kodiranja realnih prostora i novih nalaza koji su sastavni deo realizacije i prezentacije arhitekture sećanja.
Sećanje je stalno aktuelni problem, onaj koji nas povezuje sa večitom sadašnjicom, dok istorija predstavlja samo reprezentaciju prošlosti. Sećanje je apsolutno sa svojim izvorom u konkretnom, prostorima, gestovima, predstavama i predmetima. Transformacija sećanja češće se bazira na psihološkim nego na istorijskim principima, na subjektivnoj percepciji različitih poruka. U okviru takvih težnji nastaju prostori sećanja koji prema Pjeru Nori imaju tri nivoa: materijalni, simbolički i funkcionalni. Može se smatrati da je sadržaj sećanja i prostora neodvojiv, jer se sećanje ne može razviti bez prisustva unutrašnjih zapisa koje mogu materijalni, društveni i simbolički oživeti.
Memorijalni kompleksi predstavljaju medij i način komunikacije, nosioci su zajedničkog pamćenja, zapravo su opredmećena memorija. Sve više se javnost susreće i uzda u sposobnost arhitekata i likovnih umetnika da oblikuju dostojne reprezentacije prošlosti. Delovanje sećanja kroz arhitekturu, predstavlja nam arhitekta Danijel Libeskind na muzeju Holokausta a ujedno i želju Berlina i Nemačke za ponovnom izgradnjom i pomirenjem dva naroda. Odustajući od pravog ugla građevine, realizacijom šupljina, praznog prostora, praznina, prostor poziva prirodu čoveka, umetnika da tu prazninu popuni, domašta, reši…“

 

Danijela Dimković (1976) je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2001. godine, na odseku za Unutrašnju arhitekturu. Doktorske interdisciplinarne studije – „Teorija umetnosti i medija“ upisuje 2012. godine na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Doktorsku disertaciju „Fotografija kao mesto prelaska efemernog u eternalno“ (Prostori sećanja i pamćenja sa kraja XIX i početka XX veka u Kraljevini Srbiji), odbranila je 2018. godine i stekla akademski naziv doktor nauka – umetnost i mediji. Od 2002. do 2009. godine zaposlena je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u zvanju asistenta. Od 2009. godine radi na Filološko-umetničkom fakultetu u zvanju docenta. Od 2019. godine zaposlena je na Fakultetu primenjenjenih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu i izvodi nastavu na predmetima „Stilovi u enterijeru“ (OAS) i „Razvoj regionalne arhitekture“ (MAS).
Od 2014. godine autor i učesnik je programa predavanja i edukacije, pratećih studentskih radionica u okviru međunarodnog Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu. Učesnik (jedan od autora, predavač) je manifestacije „Pre Salona“ u okviru „Salona arhitekture“, od 2014. godine. Od 2017. godine recenzent je zbornika u okviru međunarodnog naučnog skupa „Srpski jezik, književnost, umetnost“, Filološko-umetničkog fakultet, Unuverziteta u Kragujevcu. Autor je i učesnik više samostalnih i grupnih izložbi, kao i naučnih i stručnih skupova. U oblasti dizajna enterijera i nameštaja, bavi se oblikovanjem enterijera različitih namena, kako novoizgrađenih tako i rekonstrukcija i adaptacija, zatim dizajnom i projektovanjem nameštaja i mobilijara.

 

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA
Fejsbuk stranica KCZR – Svake subote u 10 časova
Tokom marta nastavljamo sa onlajn radionicama Kulturnog centra. Svake subote pratioci naše Fejsbuk strane mogu da očekuju nova znanja, veštine, praktične savete, edukativne i zabavne sadržaje namenjene najmlađima…
Previđen raspored onlajn radionica je sledeći:

Subota, 4. mart
„Sa logopedom na ti„ Dona Podunavac

Subota, 11. mart
“’Luča atelje„ kreativna radionica sa Sanelom Dunđerski

Subota, 18. mart
„Sa psihologom na ti„ Tanja Todorović-psihoterapeut i defektolog

Subota, 25. mart
Radionica „Pokret„ u saradnji sa studiom „Cekom„

 

Podsetnik
U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

PREDSTAVA “DRŽAVNI POSAO – VELIKA SEOBA ARHIVATORA ”

Zbog velikog interesovanja, nakon decembarskog izvođenja predstave iz čuvenog serijala Državni posao – “Velika seoba arhivatora” zakazano je novo igranje na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 11. marta. Poznata ekipa: Čvarkov, Torbica i Boškić u ovom pozorišnom komadu silom prilika bivaju izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije), u istureno odeljenje (magacin) u jednom malom mestu na Fruškoj gori. Kako će se snaći u nepoznatoj sredini ostaje vam da vidite u ovom pozorišnom komadu koji se ovaj put na humoristički način bavi problemom migracija u regionu.
– Glumačku ekipu i pisce scenarija čine Dejan Ćirjaković, Dimitrije Banjac, i Nikola Škorić. Reditelj predstave je Petar Jovanović.
– Predstava počinje u 20 časova.
– Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1200 dinara.

 

PROMOCIJA KNjIGE „PREVENCIJA I SAMOISCELjENjE“

Promocija knjige „Prevencija i samoisceljenje“ Duška Gacina, održaće se u Maloj sali Kulturnog centra u subotu, 18. marta sa početkom u 18 časova.

O knjizi
„Autor će ovom prilikom podeliti sa nama kako prirodnim putem doći do dobrog imuniteta, svoju formulu zdravlja i mladosti. Publici je od ranije poznat po svojoj metodi „Zdravlje u pet koraka“ koja štiti, oporavlja i regeneriše celokupan organizam.“

Dani frankofonije/Ziua Francofoniei
Kulturni centar Zrenjanina
Kulturni centar Vršca
Filmske projekcije – subota, 18. i ponedeljak, 20 mart – 20 časova
Povodom obeležavanja Dana frankofonije (Ziua Francofoniei) i tridesetogodišnjice od kada je Rumunija postala punopravna članica Međunarodne organizacije Frankofonije u Kulturnom centru Zrenjanina i Kulturnom centru Vršca, Generalni konzulat Rumunije (Consulatul General al României) i Rumunski institut za kulturu iz Bukurešta (Institutul Cultural Român din București) publici u Zrenjaninu i Vršcu predstaviće dva uspešna ostvarenja rumunske kinematografije. U zrenjaninskom Kulturnom centru u subotu, 18. marta prikazuje se višenagrađivani igrani film „Metronom“ (”Metronom”) a u ponedeljak, 20. marta vršačka publika imaće priliku da pogleda film „Dve srećke/Dva loza“ (”Două lozuri”). Projekcije, u oba grada, počinju u 20 časova. Ulaz je slobodan.
– Partneri ove kulturne manifestacije iz Republike Srbije su: Grad Vršac, Grad Zrenjanin, Kulturni centar Zrenjanina, Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna, nedeljnik na rumunskom jeziku „Libertatea“ iz Pančeva i Redakcija programa na rumunskom jeziku Radio televizije Vojvodine.

 

O filmu koji se prikazuje u zrenjaninskom Kulturnom centru
Subota, 18. mart – film „Metronom“/“Metronom“ ( režija: Aleksandru Belc, 2022.)
„Dok Cirijak i Nastase igraju finale Dejvis kupa protiv Amerike 1972. godine, dvoje zaljubljenih srednjoškolaca pišu pisma za emisiju Metronom Slobodne Evrope. Ana zna da će, kada njen dečko dobije odobrenje da napusti zemlju za stalno, zajedno sa porodicom, morati da se razdvoje ali nisu očekivali da će poslednji zajednički dani postati odlučujući za ceo njihov život…”

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=7w3kHVfG8ic

 

IZLOŽBA MAJE POLjAK PETROVIĆ „PUSTINjSKA RUŽA“

Izložba „Pustinjska ruža“ Maje Poljak Petrović dobitnice druge nagrade prošlogodišnjeg 17. Međunarodnog likovnog konkursa „30X30“ biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 23. marta u 19 časova. Radovi su nastali u proteklih 20 godina, tokom autorkinog života u dve zemlje – Srbiji i Ujedninjenim Arapskim Emiratima. Inspirisani su našim podnebljem, pašnjacima, nastali u kombinaciji sa pustinjskim okruženjem. Njihova likovna simbioza publici će se predstaviti na 20 radova, slika i crteža, koji će biti izloženi do 4. aprila.

 

Maja Poljak Petrović rođena je 1977. godine u Pančevu. Diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta Likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Gordana Nikolića. Primljena je za redovnog člana ULUS-a, 2006. godine. U statusu samostalnog umetnika je od 2021. godine. Izlagala je samostalno dvanaest puta. Izlagala je na velikom broju grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Izlagala je samostalno na sajmu umetnosti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

NAGRADE/ DOSTIGNUĆA: Gran Pri za crtež, 3. Međunarodno bijeale umetnosti ARTiJA, Spomen park Kragujevački oktobar, Kragujevac, 2022. II nagrada za sliku, 17. Likovni salon 30X30, Kulturn centar Zrenjanin, 2022. Specijalna pohvala za crtež, 35. Oktobarski likovni salon Kovin, Kulturni centar Kovin, 2021. nominovana za Global Art Awards, Dubai, UAE , 2018. Druga nagrada za najboljeg regionalnog solo izlagača, World Art Dubai, UAE, 2017. Javna pohvala za crtež, Crtež 2 International fine art on-line juried competition, USA, 2016. Uži izbor za crtež, International Emerging Artist Award, The Best of Dubai, UAE, 2016. nagrada 26th Mini Print Internacional of Cadaques , Španija, 2006. Prva nagrada za slikarstvo na 24. Oktobarskom likovnom salonu u Kovinu, 2006. Nagrada Perspektive XXX, Beograd, 2003. nagrada za crtež na XII Bijenalu studentskog crteža SCG, Beograd, 2003. Nagrada za slikarstvo iz Fonda Petar Lubarda za školsku 2000/01. godinu, Beograd, Srbija. Nagrada za slikarstvo iz Fonda Petar Lubarda za školsku 2001/02. godinu, Beograd, Srbija. Prva nagrada za slikarstvo na temu „Piramide i moderna tehnologija“, Internacionalna izložba – „Glas Egipta“, Beograd, 1999.

IZLOŽBE: Izložba, 2-Man Show , “Pustinjska ruža“ / “Industrija u kreativnoj umetnosti”, Dom kulture Dolovo, 2023. Samostalna Izložba, Crteži-Slike, “Glas ljubavi od pašnjaka do pustinje”, Gradska biblioteka Pančevo, Srbija, 2022. Izložba “Crteži-Slike”, Moja ćerka i Ja, Dom kulture Starčevo, Srbija, 2022. Samostalna Izložba “Crteži” Dom kulture Starčevo, Srbija, 2022. Samostalna Izložba “Crteži i slike” Centar za kulturu Kovin, Srbija, 2021. Samostalna Izložba “Crteži” Dom kulture Banatsko Novo Selo, Srbija, 2021. Samostalna Izložba “Crteži” Narodni Muzej Pančevo, Srbija, 2021. Samostalna Izložba“Nature Against War” Art Couture Gallery, Dubai, UAE, 2018. Samostalna izložba/Solo Artist, Art Fair – World Art Dubai, UAE, 2017. Izložba “Green Art” Green Art Festival, Art Couture Gallery, Dubai, UAE, 2014. Slike, 3-Man Show, Dialogue with Nature, Russische Haus, Berlin, Nemačka, 2011. Samostalna izložba, Radovi na papiru, Galerija Boem, Starčevo, Srbija, 2007. Samostalna Izložba, Mini Prints, Taller Galeria Fort, Cadaques , Španija, 2007. Samostalna izložba, Slike, Galerija Madam, Pančevo, Srbija, 2007. Minijature, 2-Man Show, Bahrain Art Society Gallery , Bahrain, 2005. Samostalna izložba, Crteži, Galerija KNU, Beograd, Srbija, 2005. Samostalna izložba, Crteži, Galerija Boem, Starčevo, Srbija, 2002.

BIOSKOPKE PROJEKCIJE KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Nedelja, 5. mart – 20 časova
Domaći igrani film „Usekovanje“
Debitantski film Siniše Cvetića „Usekovanje“ prikazuje se u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 5. marta. U filmu igraju Pavle Mensur, Bojan Žirović, Aleksandra Balmazović, Marko Grabež, Anita Ognjanović, Zlatan Vidović, Dubravka Kovjanić i drugi.
– Projekcija počinje u 20 časova.

„Debitantski film Siniše Cvetića „Usekovanje” predstavlja portret jedne porodice I njene crne ovce I najmlađeg člana – Jovana. Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, gde roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode. Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnih tajni i sukoba.“
U glavnim ulogama: Pavle Mensur, Bojan Žirović, Aleksandra Balmazović, Marko Grabež, Anita Ognjanović, Zlatan Vidović, Dubravka Kovjanić, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Jovana Gavrilović, Momčilo Pićurić, Vahid Džanković

Trejler: https://youtu.be/29sk2DGgqTE
– Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

 

Četvrtak, 9. mart – 20 časova
Nedelja, 12. mart – 20 časova
– Domaći igrani film „Indigo kristal“
Domaći igrani film „Indigo kristal“ urađen u režiji Luke Mihajlovića prikazuje se u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 9. i u nedelju, 12. marta. U glavnim ulogama igraju: Miodrag Radonjić, Denis Murić, Nina Janković i Miloš Petrović Trojpec.
– Projekcije počinju u 20 časova.

„Priča je smeštena u četiri dana i prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora koji, gonjen samoubistvom najboljeg druga, pokušava da spase njegovog mlađeg brata na veče godišnjice samoubistva. Poučen iskustvom, Vuk počinje svoj put asimilacije u društvo usputno pokušavajući da sazna zbog čega je pušten dve godine ranije.“
U glavnim ulogama: Miodrag Radonjić, Denis Murić, Nina Janković, Miloš Petrović Trojpec, Miloš Đurović, Pavle Mensur, Mateja Popović, Relja Despotović, Đorđe Bibić, Gorica Popović, Milan Čučilović, Dragomir Mršić, Siniša Maksimović, Milan Pelivanović, Dimitrije Lacku Spirovski, Iva Jovanović i mnogi drugi.

Trejler: https://youtu.be/8hULM38r66E

– Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Nedelja, 12. mart – 11 časova
Filmski matine
Film: „Baš super“
U okviru filmskog matinea u nedelju, 12. marta na programu je dečji animirani film „Baš super“. Projekcija počinje u 11 časova.

O filmu:
„Jedanaestogodišnja devojčica Hedviga, zaljubljenik u igrice, otkriva da joj se život okreće naglavačke kada je primorana da zameni svoga oca kao superheroja grada i to mnogo pre nego što je očekivala. Izazovi pred kojima se našla mnogo su veći nego što je mogla i da pretpostavi, a usled nespretnih poteza otac se odlučuje za rođaka Adirana, kao budućeg heroja. Hedviga mora brzo da reaguje!“

Trejler: https://youtu.be/14ayAkr8rn8

– Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Nedelja, 19. mart – 11 časova
Filmski matine
Dečji animirani film: „Bamzi i gromopuc“
U okviru filmskog matinea u nedelju, 19. marta na programu je dečji animirani film „Bamzi i gromopuc“. Projekcija počinje u 11 časova.

„Bamzijevi prijatelji kreću u potragu za Gromopucom, tajnim sastojkom koji čini Bamzija jakim.
U međuvremenu, Rejnard se pretvara da je dobar momak kojiće zameniti Bamzija, postati gradski heroj iosvojiti srce Mikeline.“

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

 

 

Nedelja, 19. mart – 20 časova
Film: „Antmen i osa: Kvantumanija“
Američki naučnofantastični film „Antmen i osa: Kvantumanija“, film o superhorijima, zasnovan na Marvelovim likovima Skotu Langu (Antmenu) i Houp Van Dajn (Osi) u kom igraju Pol Rad (Paul Rudd) i Evendželin Lili (Evengeline Lilly), Majkl Daglas i Mišel Fajfer, prikazuje se u bioskopu Kulturnog centra u nedelju, 19. mart u 20 časova. U filmu glavni junaci, zajedno sa roditeljima, teleportuju se u Kvantni svet, oblast sa čudnim stvorenjima i neočekivanom stvarnošću, upuštajući se u avanturu koja će ih gurnuti izvan granica onoga što su zamišljali da je moguće…

Trejler: https://youtu.be/gZCd-rb-iWI

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

 

Nedelja, 26. mart – 11 časova
Filmski matine
Dečji animirani film: „Bamzi i veštičina ćerka“
U okviru filmskog matinea u nedelju, 26. marta na programu je dečji animirani film „Bamzi i veštičina ćerka“. Projekcija počinje u 11 časova.

„Kada zlikovac Krosus sazna da se veliko blago krije u brani, na sve načine će pokušati da sruši branu i dokopa se zlata, ali Bamzi, najjači meda na svetu, je tu da mu pokvari zli plan. Služeći se prevarama i zamkama Krosus uspeva da nagovori veštičinu ćerku Lovu da začara Bamzija, ali ni sam ne sluti da će ovaj put Bamzi imati pomoć.“

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Nedelja, 26. mart – 20 časova
Film „Tar“
Psihološka drama „Tar“/Tár koju kao režiser, scenarista i producent potpisuje kvalitetni autor Tod Fild sa Kejt Blanšet u glavnoj ulozi za koju je odnela i pobedu u kategoriji glavnih glumaca na festivalu u Veneciji, prikazuje se u bioskopu Kulturnog centra u nedelju, 26. marta u 20 časova.

„Film TÁR predstavlja nam međunarodni svet klasične muzike u čijem centru se nalazi Lidija Tar. Ona se smatra jednim od najvećih živih kompozitora/dirigenata i prva je žena glavni dirigent velikog nemačkog orkestra. Radnja filma je smeštena u visoki svet klasične muzike i prati Lidiju Tar (Blanšet), veoma poštovanu dirigentkinju i kompozitorku. Upoznajemo je na vrhuncu karijere dok priprema predstavljanje svojih memoara i dugo očekivano izvođenje Malerove Pete simfonije uživo u Berlinu. Tokom narednih nedelja njen život počinje da se raspliće kada javnost otkrije lice koje je skrivala iza profesionalne fasade – ono što dobijamo je ispitivanje moći, njenog uticaja i trajnosti u današnjem društvu.“

Trejler: https://youtu.be/j8yg1Wqhuxg

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

TRIBINA „ISHRANA DECE SA AUTIZMOM“

Tribina pod nazivom „Ishrana dece sa autizmom“ koja će se baviti problemima ishrane prvenstveno dece a i svih ostalih koji imaju neki oblik autizma, njihovoj pravilnoj ishrani i drugim specifičnim potrebama održaće se u utorak, 28. marta u Kulturnom centru Zrenjanina. Govornici su: dr Milica Jačevski – lekar, Miloš Vojnović – defektolog OSŠ „9. maj“ i Sonja Zahorec predsednica udruženja za pomoć osobama sa autizmom „Plavi krug“. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina.
Program počinje u 18 časova.

Tribina o problemima ishrane prvenstveno dece a i svih ostalih koji imaju neki oblik autizma , njihovoj pravilnoj ishrani i drugim specifičnim potrebama sa kojima se suočavaju roditelji i staratelji osoba sa autizmom, biće tema o kojoj će govoriti dr Milica Jačevski lekar saradnik Saveza udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz Beograda, Miloš Vojnović – defektolog i Sonja Zahorec predsednica udruženja za pomoć osobama sa autizmom „ Plavi krug “ iz Zrenjanina.
Organizatori tribine su Kulturni centar Zrenjanina, Klub nastavnika i roditelja Osnovne i srednje škole „9. maj“ i Udruženje za pomoć osobama sa autizmom Srednjobanatskog okruga „ Plavi krug “.

POZORIŠNA KOMEDIJA „ŠEĆER JE SITAN OSIM KAD JE KOCKA“

Pozorišna komedija „Šećer je sitan osim kad je kocka“ biće izvedena u utorak, 28. marta na Velikoj sceni zrenjaninskog Kulturnog centra. Predstava je urađena po istoimenom komadu i u režiji Nikole Pejakovića a glumačku ekipu čine Andrija Milošević, Aleksandra Tomić, Sloboda Mićalović i Viktor Savić. Reč je o komičnoj priči o bračnim odnosima u kojoj publika lako može da prepozna i svoju svakodnevicu prateći priču, deo iz života jednog bračnog para i njihove turbulentne odnose sa prijateljima, kumovima, komšija kao i međusobne partnerske svađe i mirenja. Predstava je prepuna glumačkih bravura i detalja koji će vas nasmejati do suza.

Predstava počinje u 20 časova.
Karte se prodaju na biletranici Kulturnog centra od 1. marta, radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni (u zavisnosti od mesta sedenja) od 1300-1500 dinara.

 

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.