Zrenjanin – Veče poezije pod nazivom „Trenutak za prijatelje“ održano je sinoć, 9. marta, u maloj sali Kristalne dvorane u organizaciji FOŽ SPS Zrenjanin.

Pesnikinja Biljana Minić svojom poezijom ulepšala je veče.

Zrenjaninska umetnica Milica Dosković svojim raskošnim glasom otpevala je nekoliko numera.

Željka Milošević   zahvalila se svima što su prisustvovali sinoćnom događaju i čestitala damama praznik 8. mart.

Željka nije krila veliku sreću zbog dobrih vesti koje je saznala neposredno pred početak večeri, a to je da je njena drugarica Vesna Dragojevac iz Pančeva pobedila opaku bolest, te je ovo veče posvetila njoj i svima koji vode borbu sa kancerom.

„Ovo veče je lepa prilika da se posvetimo jedna drugoj i da shvatimo da nam ovakvi trenuci u životu mnogo znače i da ih treba negovati“, rekla je Željka Milošević.

Biljana Minić, pesnikinja iz Lazareva objavila je zbirku poezije „Srećan sam ko malo dete“, roman pod nazivom „Mislila sam da je svet jabuka“.

Dobitnica je nagrade na međunarodnom književnom konkursu Antonio Mario Romanello za pesmu „Nemoj da se bojiš“, kao i nagrade na konkursu Slobodna tema 2020. za pesmu „Ne možeš prevariti ljude“.

Objavljivala je i pesme u zbirkama poezije „Mladi dolaze“ (Udruženje književnika Srbije), „Umno“ (Književna zajednica Jugoslavije), „Ulaznica“ (Gradska biblioteka Zrenjanin), „Ravnicom raspevano“ (Kulturni centar Zrenjanin).

Neke pesme su prevedene na bengalski, engleski i italijanski jezik.