Zrenjanin- Plesna predstava ,,Zalutali u lagumima“ biće izvedena u subotu, 25. marta u Kulturnom centru Zrenjanina sa početkom u 20 časova.

Predstava je okupila mlade talentovane plesačice, sa kojima su koreografkinje sarađivale u istraživanju unutrašnjeg sveta pojedinca i odnosa prema spoljnom svetu. Nastala je prema ideji i konceptu novosadske koreografkinje Aleksandre Ketig, a koreografiju i režiju potpisuju pored nje, još četiri mlade koreografkinje: Aleksandra Čavić, Nina Putnik, Tatjana Dimović i Kristina Kljajević. Predstavu izvode mlade igračice: Tatjana Dimović, Alisa Dinjaški, Kristina Kljajević, Sara Aleka Milošević, Simona Pavlović, Nina Putnik, Eleonora Savić, Tara Tomić, Aleksandra Čavić.Muzika u predstavi je delo znamenitog kompozitora Mitra Subotića Sube, za dizajn svetla i tehničku produkciju zaslužan je Stefan Milošević, a za ton Vukašin Vojvodić. Producentkinje predstave su Ena Entina Gucunski Nakić i Aleksandra Čavić.

Predstava je nastala kroz projekat „Lagumi“ u organizaciji Novosadske sekcije Međunarodnog saveta za igru CID-UNESKO, koja se bavi unapređenjem položaja umetničke igre kroz produkciju plesnih predstava i edukaciju mladih igrača i koreografa.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, Ministarstva kulture Republike Srbije i Fondacije Mitar Subotić SUBA.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 500 dinara.