ZrenjaninKompanija Coca-Cola HBC Srbija nagradila je najvrednijeg reciklera meseca marta, u sklopu projekta „Pametno recikliraj“ u Zrenjaninu. Dušan Rogušić je doneo najviše ambalaže na reciklažu i time je osvojio električni trotinet.

Nagradu je u Roda marketu u Zrenjaninu uručila Tisa Čaušević, menadžerka za javne i regulatorne poslove u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija.

„Velika nam je čast što smo imali priliku da se priključimo projektu „Pametno recikliraj“ u Zrenjaninu, zajedno sa kompanijama koje promovišu značaj reciklaže i pravilnog upravljanja ambalažnim otpadom. Drago nam je što smo u mogućnosti da pomognemo građanima Zrenjanina u ovom procesu, i olakšamo im reciklažu upotrebom naprednih tehnologija, podstičući ih da se uključe i postanu najbolji recikleri i promoteri dobrih ekoloških navika. Pored podizanja svesti o značaju ovog procesa, doprineli smo i prikupljanju većeg broja limenki, PET, Tetra Pak i staklene ambalaže. Ponosni smo na rezultate koje su građani postigli tokom marta i nadamo se da će projekat imati jednako veliku uspešnost i u budućnosti“, istakla je Čaušević.

Projekat „Pametno recikliraj“ je deo ekološke inicijative ,,Sistem pametnog sakupljanja ambalažnog otpada“, koja se realizuje kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a zajednički ga sprovode GIZ i Ball Packaging, Sekopak, Solagro Smart Recycling, Mercator-S i Reverse Logistics Group, u saradnji sa NALED-om i Recan Fondacijom, kao i pet kompanija, među kojim je i  Coca-Cola HBC Srbija.

 

Foto:Fleš