Pjevačka izvorna grupa „Ercegovina“u Sečanju uskoro otvara „Hercegovačku kuću-Đedovina“. Nakon otvaranja biće održano  „Hercegovačko sijelo“, koje je planirano za 22. april od 18 časova.

Planirano je da se okupi veliki broj Hercegovaca iz Sečnja, ali će doći i oni koji su se zbog životnih okolnosti odselili u druge gradove.

Član upravnog odbora Majo Milošević kaže da će ova kuća imati formu muzeja, u njoj je prikazan život u Hercegovini, sam proces kolonizacije posle drugog svetskog rata, ali je prikazano i ono što je tada u Banatu zatečeno.

„Mislimo da je ovo najbolji način da sačuvamo uspomene na svoj zavičaj i način života u njemu. Mi smo pevačka grupa koja se ponosi svojim poreklom i do sada smo čuvali sve to kroz razne programe, pesmu i zvuk gusala. Kroz ovaj projekat danas, mi imamo još mnogo toga da prikažemo“ istakao je Milošević.

Nailazimo na pozitivne reakcije ljudi, a želja nam je da nam vrata uvek budu otvorena i da svako može doći na naše probe koje će se održavati u ovom objektu, na čašicu razgovora i lepo druženje. Neću da otkrivam sve detalje, neka ipak nešto ostane i iznenađenje-dodao je Milošević.