Sport- Mladi fudbaleri Akademije Bambi, generacija dece rođene 2012. godine, osvojili su 3. mesto na državnom prvenstvu, u okviru Mini-maxi lige, najmasovnijeg  takmičenja za mlade fudbalere, koje je od 31. marta do 2. aprila održano u Kragujevcu.

U veoma jakoj konkurenciji u samoj završnici plasman su izborile 28 ekipa. Treba istaći da je samo u generaciji 2012 u Mini-maxi ligi učestvovalo preko 250 ekipa na nivou Srbije, a plasman u samoj završnici  izborile je 28 ekipa iz 23 grada.

Plasman do same završnice državnog prvenstva, nakon Mini-maxi lige Zrenjanin, izborile su dve zrenjaninske ekipe, Akademija Bambi i Bečkerek.

Na državnom prvenstvu 28 ekipa je raspoređeno u 5 grupa. Mladi fudbaleri, predvođeni trenerom Darkom Tošićem, bili su treći u grupi,  poraženi su jedino od ekipe Nacional iz Niša (0:1), dok su u tri utakmice zabeležili pobede nad ekipama Krila Krajine 4:2,  Senjak 2 4:2, DIF Kosovska Mitrovica 5:1 i odigrali su nerešeno protiv ekipe GDM iz Novog Sada 1:1.

U 1/8 finala žreb je odlučio da se opet sastanu sa ekipom GDM iz Novog Sada, ali su ovoga puta bili bolji i slavili rezultatom 2:1. U četvrtfinalu Akademija Bambi savladala je ekipu Senjak 1 3:2 i obezbedila meč za medalju. U polufinalu izgubili su od odlične ekipe Filip Filipović iz Niša rezultatom 1:6.

U utakmici za 3. mesto uspeli su da se izbore za bronzu nakon pobede nad ekipom Kiker iz Kraljeva rezultatom 3:1.

Ekipa Akademije Bambi sa trenerom Tošić Darkom

Za Akademiju Bambi nastupali su: Stefan Bogaroški, Danilo Golijanin, Aleksandar Nikolić (golmani). Igrači: Miloš Savić, Pejkić Marko, Viktor Šarić, Mihajlo Jahura, Petar Radovančev, Mihajlo Rakić, Jovan Dragić, Aleksa Stanišić, Jovan Jovanović i Aleksa Brnić.

Ekipa Bečkerek sa trenerom Markoski Aleksandrom

Fudbaleri Bečkereka takođe su ostvarili ogroman uspeh, došli su do finala, ali ih je u borbi za zlato, tek nakon penal serije, savladala ekipa Filip Filipović iz Niša.

„Akademija Bambi već godinama je učesnik Mini Maxi lige i godinama beleži odlične rezultate. Posle godinu dana pauze generacija 2012 opet je u završnici državnog prvenstva, jer smo 2020. godine bili drugi. Pored naših momaka i Bečkerek je ostvario odličan uspeh, tako da Zrenjanin ne treba da brine za fudbalsku budućnost“- istakao je trener Darko Tošić.

Što se ostalih generacija u Akademiji Bambi tiče, generacija 2011 je učestvovala na Državnom prvenstvu, ali su poraženi u 1/4 finalu. Generaciju 2013 očekuje ovog vikenda završnica u Kragujevcu, dok su generacije  2014 i 2015 svoja takmičenja završila na Regionalnom prvenstvu.