Sport- Na današnjem prvenstvu Vojvodine za pretpionirsku selekciju, dečaci OK Proleter postali su šampioni Vojvodine i plasirali se na državno prvenstvo.

Mladi odbojkaši su prvo pobedili odličnu ekipu OK Stražilovo rezultatom 3:1 u setovima, a potom večaras u finalnoj utakmici ekipu SK Volley iz Novog Sada, rezultatom 3:0, po setovima 25:16, 25:23 i 25:10.

Za MVP turnira proglašen je kapiten Proletera Nikola Funduk, a za najboljeg libera Uroš Zarin.

„Momci su igrali odlično, ostavili su srce nPretpioniri Proletera prvaci Vojvodinea terenu. Ovo je jedna sjajna generacija talentovane dece i ponosan sam na njih. Nama u junu mesecu predstoji državno prvenstvo, a o mestu odigravanja znaćemo uskoro“- rekao je trener Darko Jančič.
„Želim da se zahvalim u ime mojih dečaka i lično u moje ime, divnoj publici i navijačima koji su napravili sjajnu atmosferu i dali veliku podrsku našim momcima. Bez njih ova pobeda ne bi imala ovakav sjaj, dodao je Jančić.
Sutra naše devojčice igraju pretpionirsko prvenstvo Vojvodine i prvu utakmicu imaju u 10 časova. Igraju protiv ekipe Jedinstva iz Stare Pazove“- dodao je Jančić.

OK Proleter: Stankov, Funduk, Tančić, Stoiljkovski, Rakić, Nikin, Šegrt, Popmijatov, Kličković, Djakovački, Tripković, Zarin i Nesić, Eremić.
Trener: Darko Jančić.