U četvrtak počinju radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Orlovatu, koji imaju za cilj da dodatno povećaju stabilnost vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu. Dok traju radovi vodotoranj će biti van funkcije pa postoji mogućnost da dođe do povremenih oscilacija pritiska vode u mreži.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin vrši redovno održavanje izvorišta i pripadajuće vodovodne infrastrukture u svim naseljenim mestima, što obuhvata održavanje elektro-mašinske opreme, hlorinatora, reparaciju postojećih bunara, ispiranje vodovodne mreže, a po potrebi vrši se i bušenje novih bunara, kao i reparacija vodotornjeva.
Prošle godine novi bunari su izbušeni na izvorištu u pet naseljenih mesta, među kojima je i Orlovat, gde će u četvrtak, 20. aprila, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započeti radove i na kompletnoj reparaciji postojećeg vodotornja.
U pitanju su specifični unutrašnji i spoljni radovi na vodotornju, a koji obuhvataju peskarenje, farbanje i popravku termičke izolacije vodotornja, kao i farbanje stuba vodotornja antikorozivnim premazom i završnim zaštitnim slojem.
Vrednost radova je oko 6 miliona dinara, a rok za njihov završetak je 15 radnih dana.

Vodotoranj u Orlovatu izgrađen je 2004. godine, visok je 30,8 metara i zapremine 200 m3.

Dok traju radovi vodotoranj će biti isključen iz sistema vodosnabdevanja, pa postoji mogućnost da dođe do povremenog pada pritiska vode u mreži, kraćih prekida vodosnabdevanja, kao i pojave gasova u vodi, koji se inače eliminišu u samom vodotornju kada je isti u funkciji.

Nakon bušenja novog bunara i završetkom kompleksnih i zahtevnih radova na reparaciji vodotornja u Orlovatu dodatno će se povećati stabilnost i kvalitet vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu.