Dan studenata, 4. april, obeležen je danas u Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ u Zrenjaninu.

Održana je izložba radova studenata Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

Uručene su nagrade učesnicima sportskih takmičenja u okviru obeležavanja Dana studenata.

Održana je i zajednička  modna revija studenata Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ odeljenje Odevno inženjerstvo Magdalene Malić, studentkinje četvrte godine i  Senke Jovanov, studentkinje prve godine.

 

Obeležavanju Dana studenata pored brojnih studenata prisustvovali su i pomićnici gradonačelnika Rajko Kapelan i Marija Damjanović, sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Ðapić Atanacković, zamenik direktora Studentskog centra Novi Sad Milenko Mijić, čelnici zrenjaninskih visokoškolskih ustanova, Sportskog saveza grada, Kulturnog centra, Crvenog krsta…

Dom „Mihajlo Predić – dr Miša“ u Zrenjaninu osnovan je 1963. godine. Do 1993. bio je samostalna ustanova, a od tada je u sastavu Studentskog centra „Novi Sad”, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina. Ime Mihajla Predića poneo je 1988. godine, na 25. godišnjicu od osnivanja, kad je dobio ime po studentu medicine, pripadniku pokreta otpora u Drugom svetskom ratu.

Dom je renoviran 2007. godine i sada ima kapacitet od 208 mesta, u 60 trokrevetnih i 7 četvorokrevetnih soba, koje su opremljene novim nameštajem. Sve sobe u domu imaju priključak za internet, a postoji i lokalna računarska mreža. U sklopu doma su i dve čitaonice, TV sala, kao i sala za rekreaciju, kantina i košarkaški teren sa reflektorima. Studenti koji u njemu žive su sa teritorije Vojvodine i Srbije, a pohađaju nastavu na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ i Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija.