Rotari klub Zrenjanin u saradnji sa JKP Čistoća i zelenilo, organizovao je danas akciju sadnje sadnica ispred fakulteta „Mihajlo Pupin“ pod nazivom „Cveće za svet“ sa ciljem da se podigne svest o značaju očuvanja životne sredine i da se zajedničkim snagama doprinese stvaranju zelenijeg i lepšeg okruženja za sve nas.

„Ova akcija sprovodi se uz podršku kluba iz Švajcarske i porodice Ćesarov, koji su obezbedili sredstva za nabavku sadnica i opreme. Cilj ove akcije je da se podigne svest o značaju očuvanja životne sredine i da se zajedničkim snagama doprinese stvaranju zelenijeg i lepšeg okruženja za sve nas“, rekao je Jovan Momirski, dolazeći predsednik Rotari kluba Zrenjanin.
Dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Milan Nikolić,  zahvalio se Rotari klubu Zrenjaninu koji je omogućio akciju ozelenjavanja parka ispred fakulteta.
„Srećni smo što smo deo akcije Rotarakt kluba i što su vremenske prilike odgovarajuće za sadnju.  Danas smo zasadili sadnice različitih vrsta: kedar, deodara, piramidalni hrast, različite vrste smrče i dr“, rekla je Aleksandra Magazin šef rasadnika JKP Čistoća i zelenilo Zrenjanin.