Banatski festival vina, četvrti po redu, održaće se ove godine 20. maja, u prelepom ambijentu zrenjaninske Gradske bašte. Predstaviće se više od 50 vinarija, a gosti će moći da uživaju i u vinima i u razgovorima sa ljudima koji su ih stvorili.

Uz dobru hranu i bogat muzički program, ljubiteljima vina predstaviće se vinogorja iz Šumadije, Srema, Župe, Banata, Subotice i ostalih vinogorja Srbije, uz goste iz Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Slovenije, među kojima su i neka slavna imena, prave zvezde regionalne, ali i svetske vinske scene.

U periodu od 15 do 21 čas, posetioci će moći da probaju različite vrste vina: šardone, kaberne, grašac, vranac, tamjanika, malvazija, prokupac i druga izvanredna vina iz naše zemlje i celog regiona.

Posetioce, takođe očekuje selekcija autentičnih zalogaja sa geografskim poreklom u okviru 23. Banatskih vrednih ruku, manifestacije od značaja za grad Zrenjanin. U okviru festivala biće proglašeni i pobednici izbora za najbolja vina Banata u organizaciji lokalnog Kluba vina iz Zrenjanina.

Čaše za degustaciju iznajmljivaće se na samom ulazu na Festival.

Organizatori manifestacije su grad Zrenjanin, Turistička organizacija grada Zrenjanina i Kulturni centar Zrenjanina, uz podršku magazina Vino & Fino. Prijatelj manifestacije je kompanija Mlekoprodukt.