Zrenjanin- Nemačka kompanija Draxelmaier Group organizovala  je „Dan otvorenih vrata za porodice zaposlenih“ sa ciljem da članovi porodica zaposlenih vide gde i kako radi tri hiljade građana Srednjobanatskog okruga.

Na današnjem događaju prisustvovao je veliki broj dece koja su zajedno sa svojim roditeljima obilazili proizvodne pogone i upoznali se sa procesom radau ovoj kompaniji.

Na kraju obilaska u kantini ove kompanije najmlađi posetioci imali su priliku da crtaju i da se druže, a spremljene su i razne poslastice za sve mališane.

 

„Kompanija Draxelmaier drugi put otvara vrata za porodice svojih zaposlenih i taj dan smo nazvali „Dan otvorenih vrata za porodice zaposlenih“. Cilj nam je bio da omogućimo našim članovima porodica, deci, supružnicima i roditeljima da vide gde mi to radimo. Organizovali smo ture sa  vodičima, gde svako od njih okupi svoju grupu, predstavi  po jedan sektor proizvodnje koji govori o konkretnom procesu proizvodnje i ono što je najzanimljivije u procesu proizvodnje. Naravno, cilj nam je da naš rad  najviše približimo mališanima, jer oni znaju da im roditelji ovde rade i provode puno vremena. Spremili smo im razne materijale sa čime njihovi roditelji u toku dana rade. Deca su danas imala priliku da uzmu u svoje ruke, da probaju i da se okušaju u tome. Želimo i da predstavimo učionicu za dualno obrazovanje, koja je specijalno opremljena za te potrebe. Porodica je imala priliku da vidi i učionice gde svaki zaposleni prvo započinje sa radom, radne table….I za kraj je u kantini organozovano druženje kako bi nam oni preneli svoje utiske, a najmlađima smo spremili prijatna iznenađenja“, rekla je Jasmina Krecul Reljin zadužena za korporativne komunikacije.

Nemačka kompanija Drekslmajer u Zrenjaninu zapošljava 3000 radnika i jedna je od najvećih poslodavaca u regionu.

Proizvodne hale nalaze se u industrijskoj zoni Bagljaš i prostiru se na oko 50.000 kvadratnih metara. Kompanija se bavi pripremom setova kablova za automobilsku industriju i ima više od 60 pogona u 20 zemalja, sa 60.000 zasposlenih.