Sport- Fudbaleri Radničkog , u 25. kolu Sprske lige grupa „Vojvodina“, pred domaćom publikom protiv Hajduka iz Kule, ostvarili su svoju  prvu pobedu u drugom delu prvenstva rezultatom 3:1 i osvojili veoma bitne bodove za opstanak u ligi.

Pred sam početak meča, minutom ćutanja odata je počast stradalima u pucnjavi u Osnovnoj školi  „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, kao i poginulim u pucnjavi   kod Mladenovca.

Poveli su igrači Radničkog u 3. minutu, kada je loptu sa leve strane ubacio Rosić, a Popov sa 5 metara zatresao mrežu gostiju za 1:0.

Dupli strelac na meču Stefan Popov

Prvi šut ka golu Radničkog uputili su gosti u 20. minutu, kada je Brborić pogodio stativu.
U 43. minutu pokušao je Jeftić sa 30 metara da lobuje golmana gostiju Simonovića, ali je lopta završila tik iznad prečke Hajduka.

Odmah na početku drugog poluvremena, u 53. minutu, Kovačević probija po desnoj strani  upućuje centaršut, lopta stiže do Popova koji postiže svoj drugi pogodak na meču za 2:0.

U 59. minutu Rosić odlično prolazi po levoj strani i nakon solo prodora dolazi do sredine terena gde sa 20 metara daje evrogol  i pogađa desne rašlje golmana Simonovića  za velikih 3:0.

Zapretili su gosti u 78. minutu, ali je šut Šušnjara sa 20 metara sigurno ukrotio  Cvijetić. U 83. minutu Matijašević sa desne strane asistira za Novakovića koji sa peterca smanjuje na 3:1.

Slavlje igrača Radničkog nakon završetka utakmice

 

Popov je zapretio u 88. minutu kada je uputio šut levo iskosa, ali je golman Simonović dobro intervenisao i  loptu izbacio u korner. Nakon poslednjeg zvižduka sudije Bečanovića usledilo je veliko slavlje na terenu igrača Radničkog, uprave  i trenera Marka Guteše.

Rezultate i tabelu pogledajte na našem portalu pod rubrikom Srbijasport OVDE

FK RADNIČKI ZRENJANIN: Cvijetić, Marković, Kovačević, Stevanović, Popov, Rosić, Markoski, Kosović, Šemić, Jeftić i Kvrgić. Zamenici igrača: Jović, Jonjev, Erdeljan, Bugarin, Dragović, Milić i  Vujović.

FK HAJDUK 1912: Simonović, Velkoski, Plavšić, Damjanović, Jović, Jančić, Abramušić, Šušnjar, Kočiš, Matijašević i Brborić. Zamenici igrača: Mijanović, Novaković, Tadić, Čeman, Božović, Živić i Potpara.