Zrenjanin- S prvim majskim danima otvorena je i sezona putarskih radova u našem gradu, a trenutno su radne ekipe angažovane u nekoliko ulica na teritoriji mesnih zajednica “Mala Amerika”, “Berbersko-bolnica”, “Sava Kovačević” i “Mužlja”.

Stupio je na snagu ugovor o javno-privatnom partnerstvu, bez elemenata koncesije, za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture između Grada Zrenjanina i nosioca zajedničke ponude, putarskog preduzeća “Baumeister” Beograd, sa članovima ponude, preduzećima “Sremput” Ruma i “Vojvodina-Bačkaput” Novi Sad. Ovi radovi predstavljaju početak realizacije ugovornih obaveza.

Prema odredbama ugovora, radovi na putnoj infrastrukturi obuhvatiće redovno i urgentno održavanje puteva i ulica, rehabilitaciju, izgradnju i rekonstrukciju, uz planiranje, projektovanje i izradu tehničke dokumentacije. U roku od samo dve do tri sezone realizovaće se investicioni radovi na saobraćajnoj infrastrukturi koji bi se, u sadašnjim uslovima finansiranja, izvodili u znatno dužem vremenskom periodu.

Radovi, započeti u četvrtak, spadaju u oblast redovnog održavanja, sanacije oštećenja i krpljenja udarnih rupa, a počeli su od teritorija četiri gradske mesne zajednice. Na terenu su dve radne ekipe, i to u ulicama Majora Gavrilovića, Bolnička, Prilepski red (MZ “Berbersko-bolnica”), Barska (MZ “Sava Kovačević”), Hunjadi Janoša (MZ “Mužlja”) i Gundulićeva (MZ “Mala Amerika”). Tokom radova može doći do usporavanja ili kraćeg obustavljanja saobraćaja u tim ulicama, pa učesnici u saobraćaju treba da obrate pažnju na saobraćajnu signalizaciju i prisustvo mehanizacije i radnika na terenu.