Treći po redu Zrenjaninski maraton biće održan u nedelju, 28. maja 2023. godine u organizaciji Sportskog udruženja Maraton Tim.

Tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, član organizacionog odbora Vladimir Stanar, Srđan Neškovski, iz udruženja “Maraton tim” Zrenjanin, kao i učesnik maratona Igor Markov.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je veliki značaj maratona za grad Zrenjanin.

„Zrenjaninski maraton je jedna od kultnih manifestacija u našem gradu sa zahtevnom organizacijom, kako bezbednosti učesnika, tako i saobraćaja. Veliki broj učesnika i privrednika koji su podržali maraton su pokazatelji da je manifestacija od velikog značaja za naš grad“, rekao je Santovac.

STAZA ZRENJANINSKOG MARATONA

Staza je kružna, start trke je na Trgu Slobode ispred zgrade Skupštine Grada. Zatim ulicom Kralja Aleksandra, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Narodnog Fronta, Subotićeva, Kej 2. Oktobra, Gundulićeva, Stevice Jovanovića, Đorđa Stratimirovića. Jovana Popovića, Narodne Omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Jug Bogdana, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, Zmaj Jovina, Narodne Omladine, Subotićeva i Trg Slobode, na kome se nalazi cilj.

Trka Maraton se trči 7 krugova, Polumaraton 3 kruga, Trka zadovoljstva 1 krug.

„Staza je kružna, start trke je na Trgu Slobode ispred zgrade Skupštine Grada. Staza  je sertifikovana od strane AIMS-a Međunarodne asocijacije Maratona“, rekao je Srđan Neškovski.

Vremenski limit Maratona je 6h

Vladimir Stanar, član organizacionog odbora zahvalio se gradu na ukazanoj podršci i najavio trke u okviru 3. Zrenjaninskog maratona.

TRKE U OKVIRU  MaxBet 3. ZRENJANINSKOG MARATONA :

MARATON 42.195km

Polumaraton 21.1km

Trku za osobe sa invaliditetom i smetnjama u kretanju

Trku zadovoljstva 7km

Štafetnu trku 3x7km

Trka sa osmehom za najmlađe i akcija  „Run like a hero“, kao podršku deci oboleloj od raka i udruženju NURDOR

Maraton Tim Zrenjanin organizuje akciju „Run like a hero“, kao podršku deci oboleloj od raka i udruženju NURDOR.

Od svake uplaćene startnine 100.00 dinara je namenjeno našim malim borcima i njihovim roditeljima. Pridruži se akciji i Trči kao heroj!

Da bi postao Heroj, dovoljno je da se na  sajtu, www.zrenjaninskimaraton.rs prijaviš za neku od Trka iz programa našeg Maratona i uplatiš startninu za svoju trku.

Time se donirao 100.00 dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka i pomogao našim hrabrim borcima da pobede rak.

PRIJAVE SU OTVORENE I MOŽETE SE PRIJAVITI NA:

https://www.runtrace.net/zrmaraton2023/reg

ili na šoj web stranici:

www.zrenjaninskimaraton.rs

Zatvaranje on-line prijava 18.05.2023. u 00:00h

Prošligodišnji učesnik Igor Markov, pozvao je Zrenjanince i one sa kojima trči na drugim takmičenjima da dođu i uveličaju manifestaciju.

PREUZIMANJE STARTNIH PAKETA 28.05. NA TRGU SLOBODE OD 07:00-10:30h  

 

Start: Maratona 42km je u 09:00h 

Start: Trke osoba sa invaliditetom je u 09.00h

Start: PerSu trke sa osmehom za najmlađe je u 10:00h

Start :Polumaratona 21.1km je u 11:00h

Start:Trke zadovoljstva 7km je u 11:00h

Start: Štafetne trke 3x7km je u 11:00h