Specijalistička ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije Medifizio u Zrenjaninu pored fizikalne terapije, rehabilitacije, ultrazvučne dijagnostike mišićno – skeletnog sistema, nudi i dijagnostiku i lečenje sportskih povreda.

Sportske povrede se ne događaju samo profesionalnim sportistima, već i rekreativcima. Bez obzira na to koliko pažnje posvetite svom telu i pripremi pre vežbanja, povrede se mogu dogoditi.

Fizioterapija može pomoći u brzom oporavku i normalnom životu sportista i rekreativaca!

Sportske povrede su vrsta povreda koje se javljaju tokom fizičke aktivnosti, vežbanja ili bavljenja sportom. One mogu biti akutne ili hronične i obično se javljaju kao posledica preteranog napora, nepravilnog kretanja ili kontakta sa drugim sportistima.

Bavljenje sportom donosi mnogobrojne benefite za naše telo. Iako veoma korisno, bavljenje sportom donosi i određene rizike. Bilo da se bavite sportom rekreativno ili profesionalno, sportske povrede su nešto sa čime ćete se verovatno susresti. Veoma su česte i cilj je što pre se oporaviti i vratiti fizičkim aktivnostima u što boljoj formi. Najčešće se radi o povredama mišića, tetiva, ligamenata i zglobova.

Mogu biti akutne i hronične. Akutne povrede nastaju kao posledica trenutnog dejstva snažne sile koja prevazilazi kompenzatorne sposobnosti tela i dovodi do mehaničkog oštećenja tkiva (prelomi, iščašenja, uganuća, istegnuća, rupture mišića, tetiva i ligamenata).

Hronične sportske povrede se nazivaju i povrede preopterećenja. One su posledica ponavljanog, svakodnevnog izlaganja naporima, učestalog dejstva sile na lokalno tkivo što dovodi do mikrotrauma sa kumulativnim efektom, a najčešće su u pitanju: tendinitisi-upale tetiva, entezitisi-upale pripoja tetive za kost, povrede ligamenata, burzitisi (upale kesica u regiji zglobova i tetiva čija je uloga smanjenje trenja), stres prelomi, istakla je dr Zorica Ćulibrk.

NAJČEŠĆE SPORTSKE POVREDE

Postoje i prenaprezanja, tipični za vrstu sporta, poput teniskog lakta, plivačkog ramena, trkačkog kolena… Faktori koji doprinose povredama prenaprezanja su: prethodne povrede, mišićni disbalans, lošija fizička spremnost, nutritivni faktori, loš trenažni proces, neadekvatna mi oprema.

U ordinaciji „Medifizio“ se može uraditi ultrazvučna dijagnostika mišićno-skeletnog sistema sa ciljem utvrđivanja vrste povrede, a potom i fizikalna terapija, koja je od ključnog značaja za lečenje i oporavak.

Primenom fizikalne terapije kada su u pitanju povrede deluje se i na prevenciju eventualnih budućih povreda.

POPUST U SPECIJALISTIČKOJ ORDINACIJI MEDIFIZIO

Ordinacija Medifizio u narednom periodu nudi popust od 50 posto na uslugu ultrazvučne dijagnostike, koju možete uraditi za samo 1500 dinara.

Zapratite  specijalističku ordinaciju fizikalne medicine i rehabilitacije Medifizio na Facebook stranicu i Instagram profil.

POGLEDAJTE CENOVNIK – ORDINACIJE MEDIFIZIO:

  • PREGLED SPECIJALISTE FIZIKALNE MEDICINE I REHABILITACIJE: 3000 din.
  • KONTROLNI SPECIJALISTIČKI PREGLED (DO 30 DANA): 2000 din.
  • PREGLED SPECIJALISTE FIZIKALNE MEDICINE I REHABILITACIJE U KUĆNIM USLOVIMA: 4000 din.
  • ULTRAZVUČNI PREGLED ZGLOBOVA I MEKIH TKIVA (1 REGIJA I/ILI 2 REGIJE): 3000 din.
  • ULTRAZVUČNI PREGLED ZGLOBOVA I MEKIH TKIVA (3 I VIŠE REGIJA): 5000 din.
  • PREGLED SPECIJALISTE FIZIKALNE MEDICINE I REHABILITACIJE SA ULTRAZVUČNIM PREGLEDOM: 5000 din.
  • DNEVNI TERAPIJSKI PAKET: 2000 din.
  • DNEVNI TERAPIJSKI PAKET I REHABILITACIJA U KUĆNIM USLOVIMA: 3000 din.
  • TEKAR TERAPIJA + KINEZITERAPIJA: 3000 din.
  • TEKAR TERAPIJA+ LASER TERAPIJA+ MAGNET TERAPIJA: 3000 din.
  • MEZOTERAPIJA BOLA: 5000 din.
  • INTRAMUSKULARNA APLIKACIJA LEKA: 500 din.
  • LOKALNA INFILTRACIJA LEKA: 1500 din.
  • TERAPEUTSKA MASAŽA (30 MINUTA): 2000 din.

 

INFORMACIJE I ZAKAZIVANJE TERMINA

Radno vreme specijalističke ordinacije fizikalne medicine i rehabilitacije Medifizio:

Ponedeljak-petak 9-20h

Subota 9-14h

 

KONTAKT

 064/1234456, 023/3105940

ADRESA

Gundulićeva 1b (Mala Amerika)

Zrenjanin

UPOZNAJTE NAŠ STRUČNAN TIM ORDINACIJE MEDIFIZIO:

Dr Zorica Ćulibrk je proglašena za ličnost godine iz oblasti medicine zahvaljujući visokom nivou profesionalizma i mnogobrojnim zadovoljnim pacijentima. Kontinuirano se usavršava, prati savremene metode lečenja i koristi najsavremeniju tehnologiju aparaturne fizikalne medicine.