Treća redovna godišnja poseta spoljašnjih ocenjivača Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je obavljena 24. maja 2023. godine od strane tima spoljašnjih ocenjivača koji čene Aleksandra Vračarić i Radoš Topalović. Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ Zrenjanin stekla je akreditacijski status na period od 7 godina, od 2019. do 2026. godine.


Redovna poseta obuhvata proveru usklađenosti rada zdravstvene ustanove sa standardima za akreditaciju u toku trajanja akreditacije i podrazumeva uvid u rad zdravstvene ustanove, pregled dokumentacije i planova za unapređenje kvaliteta. U skladu sa tim, redovna godišnja poseta se sprovodi u cilju utvrđivanja načina na koji Zdravstvena ustanova održava utvrđeni nivo kvaliteta na osnovu koga je stekla sertifikat o akreditaciji.

 

Opšti utisak spoljašnjih ocenjivača nakon redovne posete:

„Opšti utisak redovne akreditacijske posete da se u ustanovi poštuju standardi i definisane procedure i uputstva za rad u skladu sa propisima. U ustanovi se obavljaju dijagnostički i terapijski postupci sa velikom posvećenošću pacijentima. Kontinuirano se unapređuju aktivnosti kojima se akcenat stavlja na bezbednost pacijenata i zaposlenih. Sa ciljem daljeg uspešnog rada i unapređenja primene akreditacijskih standarda neophodno je nastaviti sa doslednom primenom postojećih procedura, revizijom i izradom novih.
Od prethodne akreditacijske posete nabavljena je oprema od strateškog značaja za ustanovu (MR-u toku je opremanje adekvatnog prostora, novi CT, UZ aparati napredne tehnologije, instrumenti, i dr.).

Kontinuirano se radi na prijemu i edukaciji zaposlenih (65 lekara na specijalizaciji, nema deficita srednjeg medicinskog kadra (osim laboratorijskih i RTG tehničara).
Za pohvalu je višegodišnja posvećenost rukovodstva ustanove i svih zaposlenih procesu akreditacije, održavanje postignutog nivoa i dalje kontinuirano unapređenje.“