Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, od toga 4 sa povređenim licima 1 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 2 lica su zadobila teške telesne povrede, i 6 lica je zadobilo lake telesne povrede. Materijalna šteta procenjuje se na oko 480.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza-2, neprilagođene brzine kretanja vozila -2 i nepostupanje po saoobraćajnoj signalizaciji-1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 21 učesnika u saobraćaju i izdato je 125 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od toga 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 3 vozača zbog ostalih isključenja. Od ukupno 13 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 2 vozača u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 9 vozila, od toga 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice 3 vozila jer nisu bila upisan u jedinstveni registar vozila i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti.