Sport- U drugoj utakmici baraža za popunu Vojvođanske lige „Istok“, nakon 3:3 u Plandištu,  fudbaleri Rusande, pred oko 500 gledalaca na domaćem terenu,  rezultatom 2:0 pobedili su fudbalere Sloge i plasirali se u viši rang.

Odmah na startu utakmice, u 2. minutu,  šutirao je Maljukan, ali je lopta završila tik iznad gola gostiju. Brzo je usledio i šut Živanova sa distance, ali pored gola Sloge.

U 20. minutu, igrač gostiju, Spremo šutira sa 20 metara u rašlje, ali odlični golman domaćih Mijatov loptu izbacuje u korner. Raspoloženi Spremo u 40. minutu, nakon brze kontre, bio je sam ispred golmana Mijatova, ali golman Rusande odlično je odreagovao i sprečio siguran pogodak. Dva minuta kasnije Živanov šutira sa 5 metara glavom, ali Spremo je izbacuje sa svoje gol linije u poslednjem trenutku.

U drugom poluvremnu, u 55. minutu, posle kornera lopta stiže do Jankovića koji upućuje šut sa 12 metara, lopta stiže do Oljače koji je šalje iza leđa Stevanovića za 1:0 i veliku radost domaćih navijača.

Nastavila se inicijativa domaćih, ali konačan rezultat postavljen je u nadoknadi, kada je Šarenac, sa sredine terena po desnoj strani, odlično uposlio Stevanova koji je na drugoj stativi odigrao za Vukoja, a ovaj rutinski pogodio za 2:0 i početak slavlja na stadionu Rusande.

Podsetimo, FK Rusanda poslednji put je nastupala u Vojvođanskoj ligi pre 19 godina, tačnije 2004. godine.

POGLEDAJTE UTAKMICU :

FK RUSANDA: Mijatov, Davidov, Živanov, Janković, Oljača, Šarenac, Petrov, Vukoje, Stanković, Maljukan, Stevanov. Zamenici igrača: Prec, Marinkov, Čokulov, Škondrić, Radojev, Češljarov i Šarenac.

FK SLOGA PLANDIŠTE: Stevanović, Samardžija, Caran, Nedimović, Lazarević, Crnogorac, Spremo, Tadić, Stefanovski, Koruga i Radić. Zamenici igrača: Poznić, Albert, Petrović, Cevtićanin i Peševski.