Zrenjanin- Godišnja izložba dečijih radova nastalih u Ateljeu Luča u periodu od septembra 2022. do juna 2023. godine otvara se u četvrtak, 22. juna u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Ovaj likovni atelje u okviru radionica upoznaje decu sa različitim tehnikama crtanja, slikanja, vajanja, starim zanatima i novim materijalima, u nastanku radova upotrebljavaju i reciklažni materijal. Likovna sekcija ateljea broji oko sedamdeset članova uzrasta od treće do šesnaeste godine koji će se predstaviti publici do 4. jula 2023.

„Luča Atelje“ je projekat dve sestre, Sanele Dunđerski koja je diplomirani dizajner tekstila i profesor u školi za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu i Jovane Solomun – master primenjeni umetnik i vaspitač u Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ u Zrenjaninu.

– Udruženje je osnovano 2021. i iza sebe ima dve izložbe i stotinak polaznika radionica koje se realizuju u Luča Ateljeu. Radionice su prilagođene deci uzrasta od 3 do 16 godina i vodi ih Sanela, a radionice keramike koje su namenjene odraslima vodi Jovana.

IZLOŽBE

Maj 2021. –galerija ALUZ – „Izložba upotrebnih predmeta od gline“ (30 izlagača polaznika);

Jun 2021.- izložbeni salon Istorijskog arhiva – „Godišnja izložba dečijih radova 2021/22.“

(74 izlagača polaznika).