Obeležena godišnjica herojske pogibije Save Erdeljana, 1999. godine: počast odao i potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević

Zrenjanin- Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević položio je danas na Gradnuličkom groblju u Zrenjaninu venac na grob palom heroju, starijem vodniku prve klase Savi Erdeljanu, koji je poginuo na današnji dan tokom NATO agresije 1999. godine u bici na Paštriku.

Ministar Vučević venac je položio u pratnji brigadnog generala Gorana Momčilovića, brigadnog generala Dragana Arsenijevića i brigadnog generala Zorana Naskovića.

Vence su položili i članovi porodice, gradonačelnik Grada Zrenjanina Simo Salapura, predstavnici Grada Sombora, kao i mnogobrojna udruženja. Prethodno su služili pomen sveštenici SPC – Eparhije banatske, hrama Vavedenja Presvete Bogorodice u Zrenjaninu.

Ispred Grada Zrenjanina, obeležavanju ove godišnjice prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević i odbornik Skupštine grada i predsednik Saveta MZ “Gradnulica” Siniša Vukić.

Stariji vodnik prve klase Sava Erdeljan rođen je 6. marta 1961. godine u Zrenjaninu, a srednju vojnu školu, smer pešadija, završio je u Sarajevu. Obavljao je dužnost četnog starešine 1. čete u 1. motorizovanom bataljonu 549. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije.

O svom ratnom drugu, njegovom delu i herojskoj pogibiji, govorio je Vladan Ranković, predsednik udruženja Herojske 549. motorizovane brigade “Car Dušan Silni” iz Prizrena.

Izvor:zrenjanin.rs