Zrenjanin- U Gerontološkom centru, u petak 9. juna, održan je tradicionalni sportski dan za korisnike i zaposlene. Korisnici i zaposleni u Gerontološkom centru nadmetali su se u sedam disciplinama: karike, šah, pikado, bacanje pločica, mini golf, viseća kugla i stoni tenis.

Sportskom danu prisustvovali su i članovi lokalne smouprave, Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, Marija Damjanović, pomoćnica gradonačelnika i Saša Kandić, gradski većnik.

„U okviru sportskog dana imamo sedam disciplina, koje su primerene njihovim godinama i u skladu sa njihovim mogućnostima, a oni su za svaku disciplinu posebno vežbali. Cilj nije da bilo ko pobedi, već da se korisnici druže i da imaju divnu uspomenu. Ovoga puta smo pozvali i lokalnu samoupravu da nam se pridruži. Nakon sportskog dana, kao i svake godine, oseti se posebna radost među korisnicima. Sportski dan se organizuje u okviru radno-okupacione terapije, gde korisnici svoje slobodno vreme mogu da ispune i na drugačije načine i ovo predstavlja jednu od ponuđenih aktivnosti“, rekla je Tanja Živanov, direktorica Gerontološkog centra Zrenjanina.

„Došli smo da se pridružimo korisnicima Gerontološkog centra i da  zajedno učestvujemo u sportskim disciplinama. Mi smo tu da upotpunimo sve to i drago nam je što smo tu. Obišli smo i radionice u Gerontološkom centru. Uz druženje, rad, ispunjavanje vremena i mnogo lepih stvari koje su urađene, siguran sam da imamo čime da se ponosimo, a mi smo tu da im pomognemo da uslovi budu što bolji u narednom periodu“, rekao je zamenik gradonačelnika, Saša Santovac.