Kompanija Linglong objavila je saopštenje povodom povređenog radnika u njihovoj fabrici koje vam prenosimo u celosti:

„Ovim putem kompanija Linglong International Europe d.o.o. Zrenjanin želi da se obrati javnosti povodom povreda koje je jedno od našh zaposlenih lica zadobilo dana 10.06.2023. godine
prilikom obavljanja poslova u našem fabričkom krugu u Zrenjaninu.
Prilikom obavljanja poslova na održavanju jedne od mašina, predmetnog dana, došlo je do incidenta kojom prilikom je povređen zaposleni operater. Povređenom licu je odmah ukazana prva pomoć, nakon čega je isto prebačeno u zrenjaninsku bolnicu, a zatim i na Institut za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici i trenutno je na lečenju. U ovom trenutku, po prijavi Linglonga, vodi se istraga nadležnih državnih organa kojima Linglonga pruža punu podršku u utvrđivanju konkretnih uzroka predmetnog incidenta. Kompanija Linglong još jednom ističe da joj je zdravlje i sigurnost njenih zaposlenih na prvom mestu. Blagovremeno smo kontaktirali porodicu povređenog radnika i izrazili žaljenje zbog nemilog incidenta. Povređenom radniku i njegovoj porodici Linglong će pružiti svaku vrstu podrške i pomoć radi uklanjanja posledica ovog nesrećnog slučaja, te da će nakon izvršenja istrage nastaviti da preduzima dodatne mere kako bi se u budućnosti predupredili ovakvi nemili događaji“, navodi se u saopštenju kompanije Linglong.

MUP preduzeo sve mere nakon povrede radnika u Linglongu

TEŠKO POVREĐEN RADNIK U KRUGU FABRIKE LINGLONG