Zrenjanin-  Nakon incidenta u fabrici Linglong kada je 10. juna 34-godišnji radnik teško povređen, policijski službenici PU Zrenjanin izvršili su uviđaj i preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti, navodi se u odgovoru MUP-a na pitanja novinara N1.

“Po odobrenju nadležnog Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, na licu mesta izvršen je uviđaj, upoznata je inspekcija rada koja vrši vanredni inspekcijski nadzor i od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu angažovan je veštak iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Takođe, obavljeni su razgovori sa svim svedocima i nadležnim licem za bezbednost i zdravlje na radu navedene fabrike” navodi MUP.

U odgovoru se dodaje i će nakon vanrednog inspekcijskog nadzora i načinjenog zapisnika inspekcije rada, kao kada im bude dostavljen nalaz i mišljenje veštaka, policijski službenici nastaviti dalje postupanje u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Zrenjaninu.

Tridesetčetvorogodišnji radnik u fabrici Linglong povrede je zadobio prilikom popravljanja mašine koja je ostala uključena, nakon što se u njoj zaglavila guma. Posle hitne operacije u zrenjaninskoj bolnici sa teškim povredama grudnog koša i rebara prebačen je na Institut u Sremskoj Kamenici. On je u teškom stanju, ali van životne opasnosti.

Izvor N1

TEŠKO POVREĐEN RADNIK U LINGLONGU