Danas je u Srpskoj Crnji svečano otvoren bazen sa dečjim sadržajem koji predstavlja novu turističku atrakciju ovog kraja.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nemanja Erceg, i predsednik opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, presekli su vrpcu.

Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a finansiran je sredstvima Ministarstva turizma i omladine i Opštine Nova Crnja u ukupnoj vrednosti od 22 miliona dinara.

Ovo je drugi bazen u okviru kompleksa u Srpskoj Crnji, koji ispunjava sve svetske standarde i namenjen je najmlađima do osam godina. Prethodni je izgrađen 2010. godine.

„Ovo je odličan primer kako se gradi jedna nova turistička destinacija. Blizina granice i sam geografski položaj opštine Nova Crnja pokazuje da je moguće kada se ujedinimo oko projekata možemo da postignemo sve. Zahvaljujući resornom Ministarstvu i podršci Pokrajinske vlade koja je kontinuirana za ovu opštinu, danas otvaramo ovaj bazen“, rekao je dr Nenad Ivanišević i dadao da sledeće nedelje Ministarstvo pokreće i novi investicioni projekat na Fruškoj gori, projekat obnove Info centra na Iriškom vencu.

„Turizam privlači i strane i domaće turiste. Siguran sam da ćemo ujedinjeni sa jasnom vizijom i realizacijom projekata zabvršiti ovu godinu bolje nego prošlu godinu „, dodao je pokrajinski sekretar.

Predsednik opštine Vladimir Brakus zahvalio se Ministarstvu turizma i omladine, kao i  Pokrajinskoj vladi na pruženoj podršci.

„Obogatili smo sadržaj bazena sa bazenom za decu i ovo je od velikog značaja za našu opštinu, ne samo po pitanju turizma, nego i za stanovništvo koje će tokom leta ovde provoditi vreme. Planiramo da u svim mestima naše opštine pravimo nove sadržaje“, rekao je Vladimir Brakus.

Današnjem svečanom otvaranju bazena  prisustvovali su i predsednica Skupštine Anamarija Lekin, zamenik predsednika opštine Dragan Daničić, direktor  Turističke organizacije  Nova Crnja Nikola Tolčin i drugi.

RADNO VREME BAZENA U SRPSKOJ CRNJI

Od petka 30. juna radno vreme bazena je svakog dana od 10h do 20h.

CENA ULAZNICE

Cena ulaznice je 200 dinara, za decu mlađu od 7 godina ulaz je slobodan.