Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, od toga 3 sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 3 lica su zadobila lake telesne povrede. Materijalna šteta procenjuje se na oko 200.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza-1, neprilagođene brzine kretanja vozila i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola -1 i nepropisno preticanje -1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 27 učesnika u saobraćaju i izdato je 159 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 36 vozača, od toga 30 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje.

Od ukupno 30 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 7 vozača u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja je isključeno 3 vozila zbog tehničke neispravnosti, 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.