Zrenjanin- Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Mijatović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, danas su u Multimedijalnoj sali Gradske kuće potpisali ugovore o finansiranju Javnog rada za  32 osobe sa invaliditetom, a vrednost je 2.8 miliona dinara. Potpisivanju ugovora prisustvovale su i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Olivera Lisica i njena zamenica Jelena Dragić.
-Privlačenjem investitora kreiraju se uslovi za nova zaposlenja, a naš grad je atraktivan za dolazak novih investitora i očekujem da će tako biti i do kraja ove godine, čime se umanjiti broj nezaposlenih. Podsetiću da sprovodimo raličite projekte, “Prva šansa”, koja omogućava našim najmlađim sugrađanima koji tek završe svoje obrazovanje, da u realnom sektoru sprovedu praksu, nakon čega pronalaze posao. Važno je i da naši sugrađani sa invaliditetom budu obuhvaćeni aktivnim programima zapošljavanja, i već tri godine organizujemo javne radove kako bi omogućili zaposlenje upravo licima sa invaliditetom, a tako će biti i u narednim godinama- rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
  

-Najznačajniji segment javnog rada je društveni interes. U Srednjem Banatu Nacionalna služba za zapošljavanje iz Republičkog budžeta ove godine finansira 11 miliona dinara za javne radove u kojima će učestvovati osobe sa invaliditetom, i 5 miliona dinara za ostala nezaposlena lica- rekla je Tatjana Mijatović.