Tradicionalna kulturno zabavna manifestacija „Boemske noći“ počela je sinoć u Srpskoj Crnji radionicom za decu u muzeju, kao i dečijom predstavom „Ljubavne zavrzlame“ koju su izveli Milan Pajić i Kristina Bogunović Gavrić.

Na svečanom otvaranju manifestacije u rodnoj kući Đure Jakšića nastupili su Milenko Pavlov i Srđan Ivanović uz pratnju tamburaškog orkestara „Ševe“.

Proslavljeni glumac, Milenko Pavlov istakao je da je rođen u Srpskoj Crnjije i da je svoje najlepše godine odrastanja proveo u ovom mirnom banatskom mestu.

IZLOŽBA POVODOM 650 GODINA POSTOJANJA SRPSKE CRNJE

Povodom 650 godina postojanja Srpske Crnje svečano je otvorena izložba koja je realizovana u saradnji sa zrenjaninskim Istorijskim arhivom na kojoj su predstavljene stare fotografije ovog sela. Prikazana je bogata istorija i društveni život žitelja kroz vreme.

„Povodom 650 godina postojanja Srpske Crnje, prikupili smo stare fotografije našeg sela i prikazali bogatu istoriju Srpske Crnje. Posetioci izložbu mogu pogledati u Galeriji muzeja, rodne kuće Đure Jakšića“, rekao je direktor Turističke organizacije Nova Crnja Nikola Tolčin.

POGLEDAJTE  PROGRAM MANIFESTACIJE BOEMSKE NOĆI: 

petak 21. jula održaće se Svečana liturgija i doček episkopa banatskog gospodina Nikanora u 8.30 časova, u 15.30 časova je boemski etno bazar u parku kao i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Za najmlađe tu je kreativna radionica kao i druženje sa maskotama.

U 20.30 časova održaće se boemsko veče uz nastupe Aleksandra Padrova, Nikole Maroša, Saše Zorkića i Milana Marinkovića.

U 23h koncert na bazenu održaće  Nino Šemić.

Bogat program očekuje sve posetioce i u subotu 22. jula održaće se takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša u 9 časova, u 10 časova je turnir u šahu, u 16 časova takmičenje u pecanju za decu i odrasle, u 18 časova takmičenje u kartanju, u 17.30 časova igre bez granica za decu na bazenu dok će u večernjem programu nastupiti Nemanja Stevanović u 21 čas i  Slavica Ćukturaš u 23h.

nedelju 23. jula održaće se koncert Ilije Bogdanovića na bazenu u 14 časova.

U 18 časova je takmičenju u kartanju.

Dok su u večernjem programu koncerti Dade Glišića u 21h i Dare Bubamare u 23h.

Ulaz je slobodan. Dobro došli u Srpsku Crnju.

Manifestacija „Boemske noći“ održava se  od 20. do 23. jula u Srpskoj Crnji u organizaciji opštine Nova Crnja.