Sport- Fudbaleri Radničkog, pred oko 250 gledalaca na stadionu kraj Skrobare, ugostili su odličnu ekipu Vojvodine iz Perleza i nakon izjednačene igre u prvom poluvremenu, na kraju ipak slavili rezultatom 3:0.

 

Rezultat može da zavara, gosti iz Perleza u prvom poluvremenu odigrali su odlično, nekoliko puta opasno pripretili i s pravom su istakli kandidaturu za tron na vojvođanskom „Istoku“.

U 13. minutu Borisavljević je slabo zahvatio loptu posle dobrog centaršuta s leve strane, da bi Perležani, brzo uzvratili. Na centaršut Malbaškog iz prekida, Bogdanović je, pored druge stative, zahvatio volej i ciljao bliži ugao, a golman Ranđelović izbacio loptu u korner. Na nabacivanje iz ugla, Bogdanvić je bio najviši u skoku i sa peterca, prebacio prečku.


U 30. minutu Milan Šušnjar oprobao je udarac iz prekida sa 30. metara i prebacio okvir gola, da bi malo kasnije, sa bratom Aleksandrom, opasno zapretio golu Radničkog. Mlađi Aleksandar, petom je, na ivici kaznenog prostora, s leve strane, uposlio brata Milana koji je oštro centrirao, ali niko od saigrača nije ispratio akciju. Domaćin je uzvratio preko Popova čiji je šut, iz slobodnog udarca, završio iznad prečke.


U 54. minutu, sa ruba kaznenog prostora, kapiten Stevanović je izveo slobodan udarac, lopta je išla u rogalj, a golman Savić, poput pantera, vrhovima prstiju odbio je loptu koja se, od prečke, odbila u polje. Odmah potom trener Mirko Stokić zamenio je Savića mladim Milinom i u 58. minutu domaćin je poveo.
Grešku Milina iskoristio je Petar Radić i lako doveo domaći tim u vođstvo. Prednost je udvostručio Anor, kad je Ješić kratko vratio loptu Milinu i Anor se našao pred praznom mrežom. Konačan rezultat delo je Radića za 3:0.

RADNIČKI: Ranđelović, N. Kovačević, Nikolić, Vrbljanac, Stepančev, Stevanović, Arsić, Maljukan, Borisavljević, Popov, Kanform. Igrali su još: Nosalj, Kosović, Radić, Šemić, Mirić, Janjatović, Jeftić, Markoski, Pecarski, Anor, Nana.
VOJVODINA 1928: Savić, A. Šušnjar, Kalajdžija, Bogdanović, Kozić, Radišić, M. Šušnjar, Malek, Malbaški, Mišić. Igrali su još: Milin, Romanov, Miklić, Knežević, Nedeljkov, Čižik, Pavlović, Stanišić.

Tekst: B. Cvijetić