Grad Zrenjanin, u saradnji s autobuskim prevoznikom “Net Bus”, od petka, 21. jula, uvodi celodnevne autobuske linije do kupališta “Peskara”, kao i polaske do izletišta i kupališta “Tisa” kod Žabaljskog mosta.

Ovim lokalna samouprava izlazi u susret zahtevima sugrađana, koji, u nedostatku drugih vidova prevoza, nisu u mogućnosti da posećuju popularne zrenjaninske letnje destinacije.

Prevoz do kupališta “Peskara”

– radnim danima od 06-15 časova će na redovnoj trasi saobraćati linija br. 4 (Mužljanska kolonija – Fabrika stanica);
– od 15-20 časova svakog radnog dana će redovnom trasom, uz produženje do kupališta Peskara, saobraćati linije 5 i 6 u redovnim polascima;
– u danima vikenda, sa redovnim terminima polaska na produženoj trasi, do kupališta Peskara će saobraćati linija br. 6.

Prevoz do izletišta “Tisa”

Od petka, 21. jula, uvode se i polasci do izletišta “Tisa” kod Žabaljskog mosta, i to sa polaskom od glavne autobuske stanice u terminima od 10.00, 15.00 i 19.30 časova.

Linija će koristiti redovna autobuska stajališta duž magistrale, zaključno s poslednjim stajalištem na “Bagljašu”, i potom produžava direktno do izletišta. Povratak s Tise je, orijentaciono, u terminima od 16.00 i 20.00 časova.

Cena autobuske karte do izletišta na Tisi je 150 dinara u jednom pravcu, s tim što svi imaoci povlašćenih gradskih godišnjih autobuskih karti (učenici, penzioneri, osobe sa invaliditetom i ostale kategorije) će iste koristiti (davati na uvid) i na ovoj liniji, bez potrebe plaćanja dnevnih karti.

Izvor:zrenjanin.rs