Narodni muzej Zrenjanin poziva svoje posetioce da do kraja avgusta 2023. godine pošalјu svoje fotografije snimlјene na stalnoj postavci zrenjaninskog muzeja na kojima su sa porodicom, prijatelјima, dragim osobama ili sami.

Od odabranih fotografija biće napravljen kolaž koji će trajno krasiti deo prostora namenjenog mladima.

 

Inspiracija i povod je predstojeća izložba u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, koja će biti otvorena u septembru i koja nosi naziv „Intimni prostori Mirjane Nikolić Pećinar”.

Ova izložba će predstaviti životni i stvaralački put pomenute slikarke koja je odrasla i školovala se u našem gradu. Pred kraj života je izrazila želјu da deo njenih slika bude poklonjen Narodnom muzeju Zrenjanin što je njena kćerka Milica i ostvarila. Ustupanjem ostalih porodičnih dela i fotografija, kao i sećanjima na svoju majku, kćerka Mirjane Nikolić Pećinar pomogla je realizaciju predstojeće izložbe. Okruženje porodice i drugih dragih lјudi, uz atmosferu toplog ambijenta – životnog ili radnog prostora, inspiracija je slikarima oduvek, i upravo će publika imati priliku da vidi brojne intimističke predstave na ovoj izložbi.

Verujući da posetioci muzej doživlјavaju kao svoj prostor u kojem se osećaju ugodno, te da boravak u njemu može biti inspirativan i pokrenuti želјu za stalnim vraćanjem, Narodni muzej Zrenjanin poziva svoje posetioce da pošalju fotografije koje su načinili prilikom posete muzeju.

 

Fotografije se šalju na imejl adresu: fotografijeizmuzeja@gmail.com

Uz fotografije je obavezno poslati i elektronski popunjen obrazac saglasnosti koji se može preuzeti na sajtu Muzeja:

https://muzejzrenjanin.org.rs/wp-content/uploads/2023/08/Saglasnost.pdf