Sport- Radnički je na startu prvenstva doživeo poraz od ekipe Kabela rezultatom 2:0 iako su pre  dvadesetak dana, u  pripremnom meču, crveno-crni  bili bolji od novosađana, ovoga puta domaćini su, nakon dva jedanaesterca, uzeli ceo plen.

U prvom poluvremenu igrači Kabela stvorili su prilike iz prekida igre, šest puta su nabacivanjem pred mrežu golmana Miloša Ranđelovića, pokušali da dođu do prednosti i nisu uspeli.
Crveno-crni su pripretili preko Marka Kovačevića, potom je, na centaršut Petra Radića, Marko Serdar otklonio opasnost. Drama je nastala u drugom delu meča. Udarac Mateje Đorđevića, Rađenović je odbranio, potom je, u kontri, Marko Kovačević, posle pada u kaznenom prostoru, tražio penal, a stvorile su se, u nekoliko minuta, na obe strane, prilike koje nisu realizovane.

Sve fotografije sa meča Kabel-Radnički možete da preuzmete na FOTOKLIK.RS

U 72. minutu Novosađani su došli do vođstva iz kaznenog udarca. Golman Ranđelović je odbranio šut iz blizine u visini penala, kapiten Slobodan Novaković bio je na zemlji, kada je pokušao da ustane, uhvaćen je rukama i kazneni udarac bio je neminovnost. Nemanja Soković, snažni napadač, povratnik sa Kipra, pogodio je mrežu iza Ranđelovićevih leđa.
U finišu meča, posle kontre Kabela, oboren je Nikola Vujošević i sudija Tanović je, po drugi put, dosudio kazneni udarac za Novosađane. Soković je ponovo preuzeo odgovornost, opalio je snažno, Rađenović je pročitao njegovu nameru, odbranio šut, a Soković je ispravio grešku i duplirao prednost za – 2:0.

KABEL: Bogunović, Batos, Prvulović (Lučić ), Soković, Novaković, Đorđević  (Glišović), Serdar  (Vlajković), Petrović, Apostolovski, Vujošević,  Jelić.

RADNIČKI: Ranđrlović, Borisavljević, Nikolić, Radić  (Markoski ), Stevanović, Sandulović (Stepančev), Kovačević, Arsić (Janjatović), Vrbljanac, Maljukan, (Popov), Mirić (Kosović ).