Zrenjanin- Treću uzastopnu godinu, program za mlade na Danima piva od 9. do 12. avgusta obeležiće Shades Marathon, niz žurki na kojima ćete imati priliku da uživate u raznovrsnim muzičkim žanrovima. Shades će se održati na otvorenom, na platou ispred kluba Mitraljez.

Tvorac i organizator Shadesa je Pirinač (Aleksandar Narižan), koji je 2021. godine dobio ideju da napravi žanrovski različite žurke tako što dovede lokalne DJ-eve da gostuju na žurkama i puštaju muziku u svom stilu, a isti koncept očekuje posetioce i ove godine. Od ove godine su se organizaciji pridružili i DJ-evi iz Žurka™ kolektiva, Luka Manđuka i Andrija Subotić, o čijoj žurci će više reči biti u nastavku.

Suština ovog maratona jeste prikaz svih raznolikih žanrova koje omladina sluša, a koji su manje primetni i obično prolaze ispod radara – retka su mesta gde omladina može da se pokaže, i uglavnom su to neke manje, lokalne varijante. Dani piva, kao najveća manifestacija u Zrenjaninu, odlična su prilika da se što većem krugu ljudi prikaže Shades maraton u svom punom svetlu.

Za više informacija zapratite Instagram stranicu

ili sajt shadesmarathon.neocities.org

Program Shadesa je sledeći:
SREDA – RADIO SHOW 20:30 – 22:00 + BLEJA 22:00 – 01:00
Svi koje zanima nešto više o ovom festivalu, ili samo žele da malo odmore mozak uz odabranu muziku, mogu da se pridruže radio showu, bilo to online ili uživo. Nakon radio , koji će trajati od 20:30 do 22:00, sledi sedeljka. Ovaj dan je nekakva vrsta generalne probe, gde su svi dobrodošli da sednu i opuste se pre glavnih žurki koje sleduju u naredna tri dana. Radio se ne zaustavlja posle emisije – ostaće aktivan tokom čitavog maratona, kako bi slušaoci mogli od kuće da prate žurku.
ČETVRTAK – DIMIC + ENDZI + GUEST SET – OGNJXN 22:00 – 03:00
Prvu žurku Shades maratona otvoriće nam Dimić, jedan od dvojice organizatora žurke Escape, koja je jedna od glavnih elektro žurki u ovom gradu. Pored njega, u četvrtak nas čekaju i setovi Endži kao i gostujućeg DJ-a, Ognjxna. Endži je DJ iz Zrenjanina, koja se od 2018. bavi elektronskom muzikom, a od onda je imala priliku da deli pult sa mnogim poznatim imenima sa tehno scene, kao i da se pojavi na raznim festivalima. Muziku koju Endži pušta odlikuje česta upotreba vokala i repetitivnih melodija, a pored tehna kroz svoj set provući će i neke druge žanrove. Ognjxn je gostujući mladi DJ koji dolazi iz Subotice, a svoje žurke SLUTka pravi u Novom Sadu, spajajući alternativnu elektro i drag scenu. Inspiraciju za svoj set Ognjxn dobija iz nekoliko žanrova, kao što su electro/trance, techno, dembow, latino i bass.
PETAK – FERKA 22:00 – 03:00 + AFTER 03:00 – 07:00
Ferka, koju čine Ilija_xtrm i Pirinač, je žurka koja se već godinama održava na različitim mestima u Zrenjaninu i Novom Sadu. Na Ferci mogu se čuti žanrovi poput breakbeata, ghettotecha, baile i dembowa, ali i mnogi drugi. Nakon Ferke, u 03:00 se žurka prebacuje unutra u klub Mitraljez, gde će after otvoriti Ognjxn i Endži, nakon čega će žurku preuzeti ekipa Ferke, koja će vrteti sve do 07:00.
SUBOTA – ŽURKA™ 22:00 – 03:00
Žurka™, koju čine Andrija Subotić, Luka Manđuka i Pirinač, u izdanju ponesitešljokice2 donosi vam najbolje hitove ovog milenijuma. Dobar provod je zagarantovan celo veče, i poznati hitovi se vrte od prvog do poslednjeg trenutka žurke. Svi posetioci su pozvani da ponesu šljokice, konfete, i sve što sija i šljašti.
Čekamo vas u što većem broju na Shadesu od srede do subote- poručuju  organizatori  Shades Marathon-a.