„U danima koji su iza nas došlo je do iznošenja mnogih netačnih informacija ili poluinformacija, stoga vam se obraćamo javnim saopštenjem, jer istina je jedini put koji želimo da sledimo.

Usled unutarstranačkih razmimoilaženja mišljenja i stavova po pitanju daljeg funkcionisanja organizacije, doneli smo odluku da naše političko delovanje nastavimo u drugom pravcu.
Veliki deo članstva je jednoglasno istupio iz Narodne stranke i pridružio se Narodnom pokretu Srbije.
Duboko verujemo da je Narodni pokret Srbije, sa Miroslavom Aleksićem na čelu organizacije, politički pravac kom treba da težimo u borbi za pravednu i slobodnu državu za koju se već godinama zajednički borimo.
Sama činjenica da je 106 od ukupno 126 organizacionih jedinica (povereništva, opštinski i gradski odbori) napustilo Narodnu stranku i pridružilo se Narodnom pokretu Srbije, govori o većinskom stavu članstva koji put vide kao ispravan.
Narodni pokret Srbije kao osnovnu misiju ima rušenje režima Aleksandra Vučića i kriminalne vlasti.
Ljudi na čelu Pokreta su u godinama iza nas dokazali da su borci dostojni našeg poverenja sa kojima nam je čast da stojimo na prvoj liniji fronta u bitki za dostojanstvo, istinu i demokratiju.
U budućnosti našu organizaciju vidimo kao lidera u borbi protiv kriminala i korupcije koji će narodu ove zemlje moći da ponudi rešenja za ekonomski rast, socijalna prava i konačni osećaj dostojanstva.
U Zrenjaninu je 70 % gradskog odbora rešilo da se priključi novoformiranom pokretu, iako je jedan broj članova ostao dosledan u nastavku borbe protiv ovog režima pod okriljem Narodne stranke. To ne znači slabljenje jedne organizacije, već samo duplo jaču borbu za promenu sistema i loše vlasti“, istakla je Nataša Velemir, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Zrenjanin u ostavci.