Polikitka- U Beogradu, 18. juna,  održana je Osnivačka skupština, na kojoj je izabran Organizacioni odbor i doneta je Odluka o osnivanju Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), za čijeg zastupnika je izabran narodni poslanik gospodin Žika Gojković.

Usvojen je Osnivački akt, Program i Statut stranke, a Organizacioni odbor u kom je 12 članova, čine predstavnici nekoliko najjačih opštinskih i gradskih odbora POKS u Srbiji. Osim Žike Gojkovića, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora, njegovi članovi su i Mirko Čikiriz, mr Vladimir Jelić, Zoran Milenković, mr Nenad Tomašević, dr Goran Ivančević, Saša Ivković, Marko Petrašinović, Dejan Mihaljica, Vladislav Živanović, Branislav Jovanović i Dragan Ninković.

Organizacioni odbor će, nakon zvaničnog upisa u Registar političkih stranaka pripremiti i sazvati i Izbornu skupštinu, na kojoj će biti izabrani budući organi Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

– Više od 12.000 građana za samo sedam dana, podržalo je svojim potpisom osnivanje našeg pokreta, jer nam veruju da ćemo se svom snagom, voljom i srcem, boriti za obnovu ustavne, demokratske, parlamentarne, Kraljevine Srbije, na čelu sa dinastijom Karađorđević. Borićemo se za očuvanje i negovanje porodice i porodičnih vrednosti, pridruživanje Kraljevine Srbije porodici evropskih zemalja u Evropskoj uniji, od kojih su mnoge kraljevine, poput Velike Britanije, Norveške, Švedske, Danske, Belgije, Holandije, Španije. Ovo su najrazvijenije zemlje Evrope, a takva će postati i Srbija kada se vrati sebi, svojim korenima i tradiciji – rekao je prisutnima na osnivačkoj skupštini, narodni poslanik Žika Gojković, novoizabrani zastupnik POKS.

– Mi već sada, posle svega dve nedelje imamo više od 50 gradskih i opštinskih odbora POKS širom Srbije. Jedan od motiva zbog čega nam ljudi prilaze je i jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a to je decentralizacija vlasti u Srbiji koja podrazumeva da se bogatsva i dobra ravnomerno raspoređuju u sve delove Srbije, a ne samo u prestonicu. Samo tako se mogu početi razvijati naše nerazvijene opštine i gradovi. Borićemo se za srpskog seljaka, jer bez jakog sela, nema ni jake Srbije. Ispravljanje nepravde i potpuni raskid sa komunističkim nasleđem, kao i hitno otvaranje dosijea državne bezbednosti, biće naši prioriteti u budućnosti – obratio se prisutnima, državni sekretar Ministarstva pravde, Mirko Čikiriz, osnivač POKS.