Sport- Vredno trenirajte, budite uporni i istrajni u sportu poručio je Dejan Davidovac budućim košarkaškim asovima u OŠ „Petar Peteović Njegoš“ koju je i sam nekada pohađao.


Braća Grbić, Dejan Bodiroga, Maja Ognjenović, Duško Tošić, Ivan Lenđer, Jovana Brakočević samo su neki od šampiona koji su ponikli u banatskom rasadniku talenata. Zrenjanin je iznedrio mnoge zlatne šampione, a samo u fiskulturnoj sali OŠ „Petar Petrović Njegoš“ prve sportske korake pravili su odbojkašica Aleksandra Uzelac, svetska šampionka u atletici Ivana Španović Vuleta i srebrni košarkaš Dejan Davidovac.

Upravo u toj istoj sali ovacijama je dočekan Davidovac koji je novim klincima i svojim bivšim nastavnicima doneo sportske rekvizite koje je Fondacija Mozzart donirala u okviru akcije „Svaki poen vredi više“.

Znao je Davidovac da svaki njegov poen na Mundobasketu vredi više, jer je tako igrao i za svoju osnovnu školu. Zato je bio još precizniji sa linije za slobodna bacanja, nije mu drhtala ruka ni u šutu za tri poena, a sjajnim asistencijama i skokovima dodatno je doprineo uvećanju humanitarnog fonda.
Iz Manile se vratio sa srebrnom medaljom oko vrata, a u rodnom Zrenjaninu, u hodniku svoje osnovne škole, dočekan je kao zlatni šampion. Nepregledne kolone mališana strpljivo su čekale na njegov autogram, a najponosnije su bile učiteljica i nastavnica fizičkog koje za njegove uspehe na parketu navijaju još od dana kada je sedeo u đačkoj klupi.

Pogledajte VIDEO PRILOG OVDE

„Ovo je prvi put da sam ponovo u školi nakon što sam je završio i drago mi je da su me deca i nastavnici ovako dočekali. Ne znam šta da kažem, jer nisam očekivao ovoliku podršku mališana. Emocije su se pomešale, neverovatan je osećaj ponovo prolaziti ovim hodnicima i biti među dragim licima. Sve pohvale za Fondaciju Mozzart, drago mi je da sam bio deo ove akcije i u budućnosti ću se uvek rado odazvati“, izjavio je Davidovac u sali u kojoj je postigao prve koševe.
Da se u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ nastavlja duga i uspešna košarkaška tradicija potvrdili su i brojni osnovci koji su sa Davidovcem odmerili snage na terenu. Na Dejanove asistencije nizali su se koševi i isprobale nove mrežice koje je donirala Fondacija Mozzart.
Vredno trenirajte, budite uporni i istrajni u sportu, poručio je Davidovac mališanima na kraju zajedničkog druženja.
„Veliko hvala Fondaciji Mozzart na sjajnoj akciji i ideji kako promovisati sport u školama. Mi kao najveća škola u srednjem Banatu, sa više od 1.000 učenika, rado ćemo koristiti svaku loptu i rekvizit koji smo dobili“, dodala je Marija Mijoković, direktor OŠ „Petar Petrović Njegoš“.