Jubilarno peto izdanje Lazarus festa donosi neke od najreprezentativnijih underground sastava sa zavidnim stažom na sceni, sastava koji su decenijama unazad zaslužni zato što srpski underground postoji i pritom je i respektabilan u evropskom i svetskom “podzemlju”.

Peto izdanje između ostalog pokušava da odgovori na pitanja da li tradicionalno nasleđe Balkana u kombinaciji sa drugim nasleđima i alternativnim i modernim pravcima može da postane relevantno u domaćim i svetskim okvirima; kao i pitanja da li mladost može da donese preko potrebnu svežinu žanrovima sa već dugom tradicijom; i konačno da li zrenjaninska hardcore scena, koja je imala svoj momenat krajem devedesetih i početkom ovog veka, još uvek ima šta da ponudi.

 

„Peto okupljanje u Lazarevu, dragi prijatelji, i veoma posebno zbog mnogo čega, a najvažnije je to što smo zajedno dogurali do prvog jubileja i petog rođenja festivala. U to ime, upriličili smo program kakav peto izdanje i zaslužuje, a i vi koji ste prethodnih godina podržavali i pohodili našu malu svetkovinu. Onima koji to još nisu, pronađite nas na mapi i dođite da doživimo jedinstveno atavističko iskustvo zajedno“, ističu organozatori.

 

Peti Lazarus fest će se održati 28. oktobra, u Domu kulture mesta Lazareva, nedaleko od Zrenjanina, sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Nastupiće: The Stone , Nadimač, Vartra, Desolation, War Engine, Kobold.