Zrenjanin- Poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika u Zrenjaninu će trajati do kraja oktobra, nakon čega će početi očitavanje vodomera i u naseljenim mestima.

Ekipe su na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Obaveza korisnika je da omoguće pristup vodomeru.

Prema odluci Skupštine Grada Zrenjanina, vodomeri se fizičkim licima očitavaju dva puta godišnje, odnosno jednom u šest meseci, dok se pravnim licima i korisnicima u objektima kolektivnog stanovanja vodomeri očitavaju svakog meseca.

Ove nedelje počelo je poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Zrenjaninu i trajaće do 25. septembra, kada će doći do privremenog prekida zbog podele septembarskih računa, a posle 10. oktobra očitavanje će biti nastavljeno i trajaće do kraja meseca.

U novembru mesecu počeće očitavanje vodomera korisnika i u naseljenim mestima, a o rasporedu očitavanja korisnici će blagovremeno biti obavešteni.
Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.
Pošto je u pitanju poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera, na osnovu kog će se formirati akontacije za mesečna zaduženja tokom zimskog perioda kada nema očitavanja, apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju i jave stanje vodomera.

Obaveštenje o stanju vodomera, ukoliko u narednom periodu nisu kod kuće, korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Korisnici, koji to žele, mogu u periodu od 20. do 25. u mesecu tokom cele godine prijaviti stanje svojih vodomera na jedan od tri načina:
telefonom: svakog radnog dana od 7,30 do 13,30 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773 ili 530-344
SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č)
slanjem mejla: na mejl adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24č)
Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede: ime i prezime, adresu i mesto stanovanja, kao i stanje vodomera.

mr Siniša Gajin, dipl.inž.men.
Rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija
JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin