Vesti- „Dani ludaje“ najveća manifestacija u Kikindi biće održana ove godine od 14. do 17. septembra.
Uz tradicionalne programe poput „Karnevala predškolaca“, „Banatskog fruštuka“, „Evropskog kutka“ i merenja najteže bundeve i najduže tikve i ove godine sve četiri večeri tokom trajanja manifestacije biće u znaku muzike različitih žanrova.

Saša Matić

Predstavljanju programa 38. „Dana ludaje“ u Turističkoj organizaciji Kikinde prisustvovao je gradonačelnik Nikola Lukač, koji je naglasio da je ova manifestacija ponos Kikinde.

Yu grupa

Milica Pavlović

Ovogodišnji muzički program biće prilagođen svim ukusima. U četvrtak će nastupiti naš proslavljeni violinista Stefan Milenković sa svojim orkestrom. Petak će biti u znaku rok muzike, kada ćemo moći da čujemo „Yu grupu“ i Neleta Karajlića i „Osiromašeni uranijum“. U subotu nas očekuju Milica Pavlović i Saša Matić, dok će u nedelju svirati „Banda drvena“. Siguran sam da ćemo svi, zajedno sa gostima našeg grada, uživati u 38. „Danima Ludaje“, istakao je gradonačelnik Lukač.

Četvorodnevni program manifestacije i ove godine će biti šarenolik i interesantan svim generacijama.

„Četvrtak je dan koji tradicionalno počinjemo programom za decu, igrama sa ludajom i proglašenjem najlepših likovnih i literarnih radova. Petak je rezervisan za „Karneval predškolaca“, što je najlepši način da se pošalje poruka da su „Dani ludaje“ porodična manifestacija. Centralnog dana manifestacije, u subotu, imaćemo „Banatski fruštuk“ i „Gostinsku sobu“, gde će se predstaviti kulturno-umetnička društva iz Srbije i inostranstva, a tada je i takmičenje za izbor najtežeg i najdužeg ploda. U nedelju ćemo takođe imati „Banatski fruštuk“ i očekujemo mnogo gostiju iz Rumunije“, objasnila je v.d. direktorke Turističke organizacije Kikinde Jasmina Milankov.

Tekst: Vojvodinauživo.rs