Grad Zrenjanin je i ove godine za sve đake sa teritorije grada, koji polaze u prvi razred osnovne škole, obezbedio besplatne udžbenike, đačke torbe i školski pribor.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima obišao je danas osnovnu školu „Branko Ćopić“ u Lukićevu i uručio prvacima udžbenike, đačke torbe i školski pribor.

 

„Septembar jeste malo stresan period za roditelje kada su u pitanju troškovi koje podrazumeva svaki početak školske godine. Mi smo se potrudili da dve godine unazad našim đacima prvacima obezbedimo besplatne udžbenike, a već tradicionalno đacima prvacima obezbeđujemo i školski pribor i školske rančeve. To je mala podrška roditeljima, znak da je grad uz njih, ali takođe je i podrška našim đacima prvacima koji ulaze u novi svet znanja. Važno je naglasiti da ove godine imamo porast u broju đaka prvaka, osam prvaka više u odnosu na prošlu godinu, naime, prošle godine bilo je upisano njih 1024, a ove školske godine 1032. Ovde, u Lukićevu, prošle godine nismo imali nijednog đaka prvaka, a ove godine ih je jedanaest, tako da je to svakako pozitivan trend”, kazao je gradonačelnik Salapura.

Pored besplatnih udžbenika za sve đake prvake Grad Zrenjanin je kao i ranijih godina obezbedio i besplatne đačke torbe i osnovni školski pribor – sveske, pernice, pribor za likovno i sve to samo je jedna od mera populacione politike koju Grad sprovodi.

Ove godine u prvi razred osnovne škole krenulo je 1.032 prvaka.

 

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac obišao je osnovnu školu „2. oktobar“ u Zrenjaninu i  prvacima uručio udžbenike, đačke torbe i školski pribor.

 

Podela besplatnih udžbenika organizovana je po prvi put prošle godine kada je u prvi razred krenulo 1.032 dece.