Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda, od toga 1 nezgoda sa nastradalim licem i 5 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 osoba je smrtno stradala, 2 osobe zadobile teške telesne povrede a 13 osoba lakše povrede. Materijalna šteta procenjuje se na oko 690.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola-1 neprilagođene brzine -3, neustupanja prvenstva prolaza-2.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 21 učesnika u saobraćaju i izdato je 77 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 1 vozač zbog ostalih razloga.. Od ukupno 8 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 3 vozača u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 1 vozač zbog upravljao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice