Zrenjanin je, po sedmi put, domaćin manifestaciji “Izađi mi na teglu”. Deset ekipa danas  ima priliku da pokaže svoje umeće u spremanju ajvara, tradicionalnog specijaliteta.

 

Tradicionalnu manifestaciju otvorili su Sanja Petrović, direktorka Turističke organizacije grada Zrenjanina i Rajko Kapelan, pomoćnik gradonačelnika.

Direktorka Turističke organizacije grada Zrenjanina Sanja Petrović istakla je da je ovo jubilarno, deseto, takmičenje Izađi mi na teglu“ i zahvalila se svima na učešću na današnjoj manifestaciji.

„Grad Zrenjanin podržava sve manifestacije ovog tipa i mogu  reći da je ovo jedna divna manifestacija koja je već prešla u tradiciju. Ovo je sedma godina kako se održava u našem gradu“, rekao je Rajko Kapelan.

Posetioci  danas  pored takmičarskog dela mogu da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu, kao i u  „Tegla bazar-u”, gde  mogu kupiti zimnicu, ručne radove, med i suvenire.

10 GODINA NAJVEĆEG GASTRONOMAKOG KARAVANA NA BALKANU

Manifestacija „IZAĐI MI NA TEGLU“ spaja tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, zatim sve to promeša i na kraju uradi ono što najbolje zna – napuni teglu i nameni je kome je najpotrebnija.

Gastronomski karavan “Izađi mi na teglu”, veliko nacionalno takmičenje u pripremi ajvara i Zrenjaninu organizuje se sedmi put.

Organizatori manifestacije realizovali su današnje takmičenje u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zrenjanina.