U opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu danas je počela je sa radom magnetna rezonanca. Tim povodom danas su zrenjaninsku bolnicu posetili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za zdrastvo Prof. dr Zoran Gojković, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima.

Magnetna rezonanca jačine 1,5 Tesla dopremljena je iz Kliničkog centra Vojvodine  u zrenjaninsku bolnicu  početkom avgusta ove godine. i smeštena je u novoizgrađen objekat na prostoru nekadašnje ginekologije.

„Danas je veliki dan za grad, nabavka magnetne rezonance je još jedan vid ulaganja pokrajinske vlade u Zrenjaninu. Proteklih sedam godina gotovo 500 miliona dinara uloženo je samo u zdravstvo“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

„Izgradili smo objekat i obezbedili magnetnu rezonancu za potrebe Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu. Imamo dovoljan broj ultra zvuk aparata, CT aparat, digitalni mamograf i ovu magnetnu rezonancu i jako smo zadovoljni saradnjom sa zrenjaninskom bolnicom“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović

„Ovo je veliki dan za grad Zrenjanin, naše zdravstvo i građane našeg grada. Očitavanje rezultata u početku će raditi radiolozi iz Kliničkog centra Vojvodine, a nakon nekih meseca dana, naši radiolozi samostalno. Trudićemo se da velikom frenkvencijom rada našeg osoblja lista čekanja bude smanjena na minimum“, rekao je direktor Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, dr Igor Kitaresku.

Postupajući u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije, u radni odnos na neodređeno vreme u zrenjaninsku bolnicu septembra meseca ove godine, primljeno je  94 radnika koji su radili sa kovid bolesnicima.

Zrenjaninska bolnica u proteklom periodu dobila je moderniji i četiri puta jači CT skener, novi laparoskopski stub i digitalni mamograf.

Zrenjaninska bolnica promovisala nov laparoskopski stub i digitalni mamograf