Zrenjaninska bolnica promovisala je danas novi laparoskopski stub i digitalni mamograf.

Laporoskopski stub nabavljen je sredstvima koje je bolnica dobila na Javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u iznosi od 15.720.000,00 dinara.

Stub je namenjen  za potrebe Odeljenja za prijem i zbrinjavanje  urgentnig stanja i smetšen je u operacionaloj sali Urgentnog centra i u funkciji je od sredine septembra.

Direktor Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ dr Igor Kitaresku, zahvalio se Pokrajinskoj vladi i Pokrajinskom sekratarijatu za zdravstvo na opredeljenim značajnim sredstvima za zrenjaninsku bolnicu.

„Ove godine za našu bolnicu izdvojeno je preko 100 miliona dinara za opremu. Jedna od stvari koje vam sa zadovoljstvom predstavljamo je laporoskopski stub koji se koristi u Urgentnom centru“, rekao je dr Igor Kitaresku.

„Ovo je prvi stub ove generacije u Srbiji. Prošli stub je bio star 15 godina. Monitor na ovom stubu je 4k, kao i sva optika što nam umnogome olakšava rad. Najveća prednost ovog stuba je preciznost u radu. Godišnje uradimo oko 200 zahvata“, rekao je dr Vanja Kunkin pomoćnik direktora za medicinska pitanja.

NAJSAVREMENIJI DIGITALNI MAMOGRAF

Digitalni mamigraf namenjen je za potrebe  Odeljenja radiologije.

„Digitalni mamograf nabavili smo sredstvima Pokrajinske Vlade i Pokrajinskog sekretarijastva za zdravstvo u iznosu od 27.576.000,00 dinara. Ono na čega sam posebno ponosom je što smo nakon kvara mamografa sa kolegama iz Doma zdravlja Kliničkog centra Vojvodine i kikindske bolnice preusmerili dijagnostičke mamografije ka upravo njima. Naše sugrađanke su bile zbrinute u ovim centrima i niko nije ostao uskraćen za urađenu mamografiju. Prošle godine smo u saradnji sa Batutom dopremili pokretni digitalni  mamograf.  Ovaj  mamograf je najsavremeniji u Banatu. Sa snimanjem ćemo početi nakon dobijanja potrebnih dozvola“, rekao je dr Igor Kitaresku.

Derektor bolnice istakao je da bolnica ne radi samo na dobijanju nove opreme, već i na povećanju kadra.

„Zrenjaninska bolnica zaposlila je patologa subspecialistu citologije sa dvadesetogodišnjim iskustvom“, naglasio je direktor.

Podsetimo, zrenjaninska bolnica postupajući u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije, u radni odnos na
neodređeno vreme u zrenjaninsku bolnicu
primljemila je 94 radnika koji su radili sa kovid bolesnicima.