Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, od toga 3 sa povređenim osobama.

U ovim saobraćajnim nezgodama 4 osobe su zadobile teške telesne povrede a 8 lake telesne povrede. Materijalna šteta procenjuje se na oko 470.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza-3, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola-1 i neprilagođene brzine kretanja vozila-1

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 29 učesnika u saobraćaju i izdato je 162 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od toga 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 1 vozač zbog ostalih razloga.. Od ukupno 10 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržana su 2 vozača u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila jer nisu bila upisanu u jedinstven registar vozila i 5 vozila zbog tehničke neispravnosti.