Primena Penzionerske kartice Fonda PIO nove generacije, za koje se do sada prijavilo više od 920.000 penzionera, počela je juče 1. oktobra i na taj način će biti omogućen bolji životni standard i viši kvalitet života starijih lica.

Kako je iz PIO fonda saopšteno, potpisivanjem sporazuma o saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, javnim preduzećima, apotekama, zdravstvenim ustanovama, preduzetnicima, državnim institucijama, zanatskim radnjama, bankama, banjama i ostalim pravnim subjektima koji su se uključili u projekat Fonda PIO Penzionerska kartica, obezbeđeni su popusti i ostale pogodnosti za korisnike kartica.

PIO fond na svom zvaničnom sajtu objavio je i pregled pravnih lica, sa navedenim popustima koji su obezbeđeni – www.pio.rs/sr/privredni-subjekti, a podaci koji će koristiti korisnicima penzionerske kartice dostupni su i na internet sajtu www.penzionerskekartice.pio.rs/


Sporazumi su do sada potpisani sa oko 650 privrednih subjekata koji korisnicima nude popuste od 5, 10 , 20 odsto i više , a projektu „Penzionerske kartice nove generacije“ pridružili su se i privredni subjekti, javna preduzeća i ustanove i iz našeg grada koji su nedavno u Gradskoj kući, u prisustvu gradonačelnika Sime Salapure, potpisali sporazum sa PIO – Filijala Zrenjanin.

Među njima su Gradska narodna biblioteka, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Sportski objekti, kao i prodavnica sportske opreme „Mister bin“, Optika „Iris“, Optika „Vuk“, Zemljoradnička zadruga „Zrno“, „As komerc“, firma „Šmrki šop „ iz Sečnja i Auto moto tehnički centar.

Izvor:Grad Zrenjanin