Sport- Radnički je nakon tri vezana poraza, sa novim trenerom na klupi  Brankom Savićem, upisao velika tri boda na domaćem terenu protiv Jedinstva iz Stare Pazove rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu viđena je čvrsta igra na sredini terena i bez većih prilika, jedina je viđena u 44. minutu kada je Popov probio po levoj strani, ali je njegov šut završio direktno u golmana gostiju Jevtića.

Drugo poluvreme je bila sušta suprotnost od prvog i verovatno je svlačionica učinila svoje za obe ekipe. U 55. minutu, nakon kontre Radničkog, golman gostiju istrčava na vreme i sprečava pogodak Mirića, da bi na odbijenu loptu natrčao Radić, ali je njegov udarac završio preko gola.

Uzvratili su gosti odmah brzom kontrom  preko Uremovića, ali je na sreću domaćih golman Nosalj istrčao na vreme i sprečio siguran pogodak. U 60. minutu, nakon kornera Radničkog, Vrbljanac glavom pogađa golmana, na odbijenu loptu natrčava Kovačević, pokušava da uputi šut, ali u poslednjem momentu uspela je  odbrana gostiju da izbaci loptu daleko od svog šesnaesterca.

U 70. minutu Radić odlično pronalazi Arsića koji desno iskosa šalje loptu pored gola gostiju. Dušan Igrač u 74. minutu u šesnaestercu obara Mirića, sudija Ćeranović pokazuje na belu tačku. Penal izvodi Kovačević i po sredini gola pogađa za 1:0. Minut kasnije gosti  prete preko Piplice koji pogađaju stativu, lopta dolazi do Milenkovića koji na sreću domaćih maši prazan gol.

Arsić je u 82. minutu mogao da udvostruči prednost, ali je njegov šut desno iskosa završio tik iznad gola Jevtića. Mogli su gosti do izjednačenja u 90. minutu kada je nakon kornera Gavrilovića, Malidžan za malo promašio mrežu Nosalja. U zaustavnom vremenu strelac jedinog pogotka Kovačević probija po desnoj strani, ulazi u šesnaesterac, snažno šutira, ali njegov udarac brani Jevtić za ispostaviće se konačnih 1:0 za fudbalere Radničkog.

„Momci su izginuli za svaku loptu, svaki atom snage su dali i zasluženo došli do sva tri boda. Malo smo vremena zajedno sa igračima, ali za to malo vremena smo uspeli da poradimo na principima igre i mislim da su to danas momci pokazali na terenu. Čestitam ekipi Jedinstva na fer i korektnoj igri“- istakao je novi šef struke Radničkog Branko Savić.

U sledećem kolu fudbaleri Radničkog gostuju ekipi Hajduka iz Kule.

Rezultate i tabelu pogledajte na našem portalu pod rubrikom Srbijasport

FK RADNIČKI ZRENJANIN: Nosalj, Nikolić, Vrbljanac, Stevanović, Popov, Kovačević, Arsić, Maljukan, Mirić, Borisavljević i Stepančev. Zamenici igrača: Rađenković, Anđelković, Radić, Pecarski, Janjatović, Kosović i Radić.

FK JEDINSTVO: Jevtić, Bukurecki, Bobar, Kojić, Bulat, Malidžan, Gavrilović, Milenković, Trivunović, Igrač i Piplica.

Zamenici igrača: Milić, Bogićević, Ueremović, Mirčetić, Knežević, Matović i Mrđa.