Foto arhiva: Marko Kovačević rešio utakmicu

Sport- Fudbaleri Radničkog, na teškom gostovanju protiv prvoplasirane ekipe Slovana iz Rume, ostvarili su veoma važnu pobedu i kući doneli velika tri boda.

Fito: Slavlje u svlačionici nakon utakmice

Iako je u prvom poluvremenu vođena ujednačena borba na terenu, fudbaleri  Radničkog ipak su uspeli da upišu dva pogotka. U 35. minutu Predrag Radić je centrirao, lopta je pogodila igrača odbrane domaćih  u ruku i sudija Grahovac pokazao je na belu tačku. Penal je izveo Kovačević i doveo crveno-crne u vođstvo od 0:1. Imali su i domaći priliku, ali je na sreću Zrenjaninaca Brana Ilić pogodio prečku. U 45. minutu, nakon greške odbrane na ivici šesnaesterca, Kovačević oduzima loptu i pogađa donji levi ugao golmana gostiju Šegavca za velikih 0:2 na poluvremenu.

U drugom delu ozbiljno su pritisli domaći i u 58. minutu Maksimović Nikola, nakon gužve u šesnaestercu, dolazi do lopte i smanjuje na 1:2.  U nastavku ređale su se šanse Rumljana kao na traci, ali imali su  sreće fudbaleri Radničkog, a i mladi golman Nosalj bio je na visini zadatka tako da je rezultat ostao nepromenjen. Crveno-crni zasluženo su doneli velika 3 boda iz Rume.

Nakon utakmice trener Branko Savić obratio se igračima u svlačionici i zahvalio svima na zalaganju  i najavio, iako mu je veoma žao, da napušta Radnički, jer nastavlja trenerski posao zajedno sa Vladimirom Gaćinovićem u superligaškom klubu FK Napredak iz Kruševca. 

Rezultate i tabelu pogledajte na našem portalu pod rubrikom SRBIJASPORT OVDE.

U sledećem kolu fudbaleri Radničkog, 4. novembra od 13 časova, dočekuju ekipu OFK Kikinda.

FK Slovan Ruma: Šegavac Matija, Simić Danilo, Radović Nikola, Lukešević Lazar (Mn), Jandrić Vladimir, llić Brana, Batalo Ivan, Radišić Aleksandar, Marinković Milivoje(Mn), Perošević Dragan, KulJanin Aleksa (Mn) Zamenici: Krompić Branislav, Savinović Marko, Velikić Luka (MJ), Aleksić Dejan, Živković Dejan, Stojisavljavić Nenad i Maksimović Nikola.

FK Radnički Zrenjanin: Nosalj Andrej (Mn), Nikolić Luka, Vrbljanac Simo, Stevanović Ljubomir, Popov Stefan, Kovačević Marko, Janjatović Danilo (Mn)
Kosović Nikola, Radić Predrag, Borisavljević Strahinja (Mn), Stepančev lgor. Zamenici: Ranđelović Miloš, Jonjev Marko (Mn), Radić Petar, Pecarski Bogdan, Arsić Andrej, Šare Vuk, Maljukan Miloš (Mn).