Poseta Melencima, u okviru aktivnosti “Da nam sela budu bliža” – najveća ulaganja u prethodnom periodu u OŠ “Dr Boško Vrebalov”
25. oktobar 2023. 11:20:57
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas Melence, sedamnaestu stanicu u okviru drugog ciklusa aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. Nakon radnog sastanka s predstavnicima mesne zajednice, gradonačelnik je obišao OŠ “Dr Boško Vrebalov”, u čiju su infrastrukturu tokom poslednjih nekoliko godina uložena značajna sredstva, a u toku su završni radovi na stavljanju u funkciju novog gasnog generatora.

Govoreći o potrebama meštana najvećeg sela na gradskoj teritoriji, o čemu se čulo tokom sastanka, gradonačelnik Simo Salapura rekao je da je u planu je da se asfaltira Lenjinova ulica, dok je u prethodnom periodu asfaltirana Čapajeva ulica. Kada je u pitanju ekologija, po njegovim rečima, od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine dobijena su sredstva u iznosu od 16 miliona dinara i zahvaljujući njima biće očišćena deponija u ovom naseljenom mestu.
– Ono što je jako bitno, bila su velika ulaganja u školi, blizu 20 miliona dinara, udruženim sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina. Postavljen je moderan, višenamenski sportski teren, sa savremenom podlogom, u vrednosti od 6 miliona dinara. Takođe, uradili smo i gasni generator, kao još jedan korak ka unapređenju energetske efikasnosti ove zgrade, u vrednosti oko 13 miliona dinara. Sami radovi su u završnici i verujem da će ova škola na ovaj način imati bolje i efikasnije grejanje, samim tim ostvariti i uštedu, jer su se do sada grejali na naftu. Ono što je takođe bitno, jeste da je nastavnik razredne nastave u ovoj školi, Ivana Šuput, među prvim dobitnicima nagrade “Nestor Dimitrijević”, za postignute rezultate u oblasti obrazovanja, i drago mi je što možemo da posetimo ovaj kolektiv koji dobro funkcioniše – kazao je gradonačelnik Salapura.

 

 

Gradonačelnik je, na novom sportskom terenu u dvorištu škole, pozdravio mlade melenačke sportiste, učenike škole i čestitao im na uspesima i osvojenim medaljama, a neki od njih su i demonstrirali svoje sportsko umeće. Posetio je potom i predškolsku grupu, pri vrtiću u školi.

Natalija Makivić, direktorka OŠ “Boško Vrebalov” ističe da trenutno nastavu pohađa 460 učenika, ali da je to broj koji neprekidno varira, jer ova škola prednjači u broju učenika koji su kineski i ruski državljani.

Ivana Stojkov, predsednica Mesne zajednice “Melenci”, izjavila je da je u planu za naredni period asfaltiranje još jedne ulice, takođe, završetak treće faze obnove Bibićeve kuće u centru sela
– Sva projektna dokumentacija je gotova, a ono što još očekujemo da se reši u predstojećem periodu, od strane JKP “Vodovod i kanalizacija”, je problem sa kišnom kanalizacijom. Takođe, veoma važno za Melence je da se otvori i jaslena grupa pri školi, čim se budu rešili imovinsko-pravni problemi oko lokacije, koji trenutno predstavljaju jedinu prepreku – istakla je ona

Izvor:Grad  Zrenjanin