U bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina tokom decembra  biće prikazana četiri dečja animirana filma i domaće igrano ostvarenje Lost Country.

U nedelju, 3. decembra u 11 časova prikazuje se dečji animirani film «Pačija škola» a u večernjem terminu od 20 časova filmska drama «Lost Country».  U nedelju, 10. decembra na programu je dečja avantura «Titina», 17. 12.  na repertoaru je animirana filmska priča o  tinejdžerki Rubi –  «Morsko čudovište» a 24. decembra najmlađe očekuje  božićna bajka u filmu «Maša i medved – još zabavnije». Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra za dečji film po ceni od 250 a za igrani u večernjem terminu po ceni od 300 dinara, radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova kao i pre početka

Nedelja, 3. decembar – film „Pačija posla“ – 11 časova

 

„Uoči novogodišnjih praznika Iluminejšn, koji je napravio blokbastere kao što su Malci, Grozan ja, Pevajmo i Tajne avanture kućnih ljubimaca, poziva vas da poletite na uzbudljivo i nepoznato putovanje, sa zabavnom, pernatom porodicom, putovanje kakvo ćemo prvi put doživeti u novoj, originalnoj animiranoj komediji PAČIJA POSLA.

Porodica Malard zapala je u kolotečinu. Dok je tata Mak srećan što svoju porodicu čuva na bezbednom mestu, na jezercetu u Novoj Engleskoj, mama Pem jako želi da razmrda stvari i sinu tinejdžeru Daksu i maloj ćerki Gven, pokaže ceo svet. Nakon što je na njihovo jezero sletela porodica pataka selica i ispričala im uzbudljive priče o dalekim mestima, Pem počinje da ubeđuje Meka da krenu na porodično putovanje preko Njujorka, sve do tropske Jamajke. Dok Malardovi kreću na jug kako bi prezimili, njihovi dobro osmišljeni planovi počinju vrlo brzo da se kvare. Iskustvo će ih naterati da prošire svoje horizonte , da budu raspoloženi da sklope nova prijateljstva i postignu više nego što su ikada mogli i da zamisle. Za to vreme naučiće svašta novo jedni o drugima a i o samim sebi.“

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=MHwWk5W4tDc

 

Nedelja, 3. decembar –  domaći igrani film „Lost Country“ – 20 časova

Domaća filmska drama Vladimira Perišića „Lost Country“ prikazuje se u bioskopu Kulturnog centra  u nedelju, 3. decembra u terminu od 20 časova.

 

Žanr: drama

Režija: Vladimir Perišić

Scenario: Vladimir Perišić, Alice Winocour

«Film reditelja Vladimira Perišića prikazuje Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Radnja prati priču mladog Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji. „„Lost Country“  premijerno je prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu na kome je debitant Jovan Ginić dobio nagradu „Otkrovenje“ za najboljeg mladog glumca. Na Sarajevo Film Festivalu Ginić je osvojio nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca. Glavne uloge u filmu tumače Jovan Ginić, Jasna Đuričić, Miodrag Jovanović, Dušan Valentić, Boris Isaković, Lazar Kocić, Ana Simeunović, Marija Škaričić i Pavle Čemerikić.»

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=4e37Yt-WSDc